logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

67 Dana

Sastanak u vezi sa izgradnjom Olimpijske kuće

Danas je u prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) održan sastanak na kojem su učestvovali predstavnici Vlade Crne Gore, Glavnog grada Podgorica i COK-a, kako bi razgovarali o razvoju sportske infrastrukture u zemlji i unaprjeđenju i izgradnji sportskih objekata koji bi zadovoljili standarde potrebne za razvoj vrhunskog sporta.

Razgovore su vodili potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih, gospodin Dragoslav Šćekić, zamjenik gradonačelnice Glavnog grada, gospodin Luka Rakčević, generalni direktor direktorata za državni budžet u Ministarstvu finansija, gospodin Bojan Paunović, i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, gospodin Dušan Simonović.

Sastanku koji je organizovao predsjednik COK-a, prisustvovali su i gospodin Vladimir Obradović i gospodin Zoran Jojić iz Ministarstva sporta i mladih, kao i gospodin Miljan Barović i gospodin Miloš Antić, iz Glavnog grada Podgorica.

Sastanak se fokusirao na zajedničku inicijativu Vlade Crne Gore, Glavnog grada Podgorica i Crnogorskog olimpijskog komiteta - izgradnju Olimpijske kuće, Olimpijskog muzeja i Olimpijskog parka u Podgorici. Svi učesnici saglasili su se da je ovo veoma važan projekat i obećali da će zajednički raditi kako bi ubrzali njegovu realizaciju.

Operativno je dogovoreno da se u roku od sedam dana pripremi, od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta, projektni zadatak za izradu idejnog rješenja Olimpijske kuće, što je početni korak u realizaciji ovog obimnog projekta. Na sastanku su dogovorene i konkretne obaveze svih prisutnih.

Na sastanku su takođe razmatrani i drugi ključni elementi razvoja sportske infrastrukture, uključujući planove za izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona i izgradnju Atletskog stadiona, zajedno sa prijedlozima za izgradnju objekata namijenjenih tenisu i stonom tenisu.

Potpredsjednik Vlade, Dragoslav Šćekić, na sastanku je rekao da „ovaj zajednički napor predstavlja ključnu prekretnicu u našem angažmanu za unaprjeđenje sportske infrastrukture u Crnoj Gori. Projekat Olimpijske kuće, zajedno sa drugim planiranim objektima, ne samo da će podići sportske kapacitete naše zemlje, već će doprinijeti i ekonomskom i ukupnom društvenom razvoju".

Zamjenik gradonačelnice, Luka Rakčević, naglasio je značaj gradske uključenosti, izjavivši: "Glavni grad jako podržava realizaciju ovih ambicioznih projekata. Zajedno, stvorićemo moderne, inkluzivne prostore koji podstiču sportsku izvrsnost i angažman zajednice. Važno je da Glavni grad dobije Olimpijsku kuću i Olimpijski muzej, stadion koji zaslužuje, ali i atletski stadion i ostale sportske objekte koji će podržati razvoj sporta u našem gradu".

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, izrazio je svoj optimizam, rekavši: "Današnji sastanak označava početak važnog puta ka ostvarenju naše zajedničke vizije razvoja sporta u Crnoj Gori. Saradnja između vladinih entiteta, Glavnog grada i sportskih organizacija ključna je za stvaranje održivog sportskog ekosistema koji njeguje talente i inspiriše buduće generacije."

Potpredsjednik Vlade naglasio je da u novoj Strategiji razvoja Crne Gore, između ostalog, predviđena je i izgradnja dva Nacionalna centra, jednog na sjeveru i jednog na jugu, koji će pozitivno uticati kako na oblast sporta, tako i na turizam u našoj zemlji.

Ministarstvo sporta i Glavni grad su potvrdili svoju posvećenost bliskoj saradnji, prepoznajući njen značaj u osiguravanju uspješne realizacije budućih infrastrukturnih poduhvata u oblasti sporta.

Foto: Bojana Ćupić / Vlada Crne Gore

Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logo



Sponzori