Simonović: Ne dozvoliti da veliki uspjeh Liješevića ostane u sijenci neprimjerenih događaja

„Bokser Petar Liješević podsjetio je da u sportu nije važno ko su favoriti i senzacionalnim nastupom i fantastičnim borbama dokazao da se rad, iskrena želja za uspjehom, posvećenost i trud uvijek isplate”, kazao je predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

On je, čestitajući Liješeviću srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu za mlade u Poljskoj, poručio da je zato veoma važno zaštiti sport i sportiste i ne dozvoliti da njegov sjajan uspjeh ostane u sijenci neprimjerenih događaja i političkih i sličnih prepucavanja.

„Sport uvijek mora da bude neutralan i jasno odvojen od političkog, vjerskog ili bilo kojeg drugog tipa miješanja. Ovo je veliki i važan trenutak i crnogorskog boksa i sporta uopšte. Važan trenutak u Petrovoj karijeri i životu i kao takvog bi trebalo da ga slavimo. Sportski i dostojanstveno”, rekao je Simonović.

On je podsjetio da je u podijeljenim društvima sport ono što ujedinjuje.

„Nije na Petru da taj teret nosi sam, ali kao društvo bi trebalo da znamo bolje; da u periodu najveće svjetske krize koju pamtimo shvatimo da su ovo trenuci za slavlje, ponos i zajedničku radost. Ne smijemo dozvoliti da, iz bilo kakvih političkih ili drugih, ali mahom sebičnih razloga, oduzmemo Petru ono o čemu je sanjao, omalovažimo sva njegova odricanja i predan rad činjenjima i provokacijama, kojima nije namjera da slave ni sport, ali ni Petra”, rekao je Simonović.

Prema njegovim riječima, važno je zaštiti i omogućiti i sportskim novinaraima, koji su istinski profesionalci i poznavaoci sporta, da na adekvatan način prate i pronose sportska dešavanja.

„Sportista koji je prihvatio poziv da nastupa za crnogorsku reprezentaciju dužan je da poštuje državu Crnu Goru i njene simbole i da je na dostojanstven način predstavlja. Uvjeren sam da našeg mladog boksera i u budućnosti čekaju veliki uspjesi i izuzetni rezultati i želim mu svu sreću na tom putu”, poručio je Simonović.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

    WADA 2021 - Spisak nedozvoljenih sredstava  

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh