Predsjednik COK-a dobitnik plakete za promociju sportskih nauka

Međunarodna naučna konferencija „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, u organizaciji Crnogorske sportske akademije i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, održana je u Budvi, a okupila je, kako navode organizatori, preko 200 učesnika iz 23 države.

Na otvaranju konferencije uručene su i plakete za promociju sportskih nauka na međunarodnom planu, a dobitnici su rektorka Univerziteta Crne Gore profesorica Radmila Vojvodić, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, prorektor Univerziteta u Sarajevu i potpredsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine prof. dr Izet Rađo, profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku djelatnost Vojvodine prof. dr Zoran Milošević i profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu Marko Stojanović.

Prilikom otvaranja konferencije, predsjednik COK-a, Dušan Simonović, rekao je da su osnivači Konferencije još prije 14 godina imali viziju i cilj do kojeg su došli veoma brzo, tako da je ona sada „najznačajniji i najprestižniji naučni događaj koji se bavi sportom u regionu i šire“.  

On je kazao da su za podizanje svijesti o značaju sporta i sportske nauke, manifestacije ovog tipa veoma važne, te da je ova Konferencija korak naprijed kada je u pitanju pozicioniranje Crne Gore u ovim naučnim krugovima, dodavši da Konferencija ne bi bila tako kvalitetna da nije bilo pomoći Univerziteta Crne Gore i mnogih prijatelja koji su tu svih 14 godina.

„Savremeni sport ne može se zamisliti bez prisustva nauke i to u najkonkretnijem smislu, tako da je vaš posao veoma važan za sport uopšte. Siguran sam da će Konferencija dobijati na značaju, a na pomoć Crnogorskog olimpijskog komiteta, pa i Međunarodnog olimpijskog komiteta možete uvijek računati“.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

    WADA 2021 - Spisak nedozvoljenih sredstava  

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh