logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

7 Dana

Predstavnici Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport posjetili COK

Predstavnici Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, predsjednik Nikola Rovčanin i članica Odbora, Branka Marković, bili su gosti Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Sastanku su, pored predsjednika COK-a, Dušana Simonovića, prisustvovali i generalni sekretar Igor Vušurović, sportska direktorica Katarina Bulatović, šefica Odsjeka za međunarodnu saradnju Maja Peković, te finansijski direktor Mladen Vlahović.

Posjeta je organizovana kao jedna od prioritetnih aktivnosti u susret predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Tokom sastanka bilo je riječi o ulozi COK-a u razvoj sporta u Crnoj Gori, koji predstavlja oblast od javnog interesa, sa značajnim vaspitnim, obrazovnim, zdravstvenim i kulturnim uticajem. Diskutovano je i o modelima za postizanje finansijske nezavisnosti COK-a, odnosno o obezbjeđivanju sredstava za razvoj sportskih aktivnosti.

Na kraju sastanka, dogovoreno je održavanje tematske sjednice posvećene projektu razvoja sporta u školama, koji je trenutno u fazi saglasnosti Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Projekat uključuje uvođenje olimpijskog sporta kao izbornog predmeta u osnovno obrazovanje.

Takođe, na sjednici, koja će se održati u drugoj polovini juna, razmatraće se i izmjene Zakona o sportu te unaprjeđenje nastave fizičkog vaspitanja u školama. Pozvani će biti predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Ministarstva sporta i mladih, te Ministarstva finansija.

Sport Vision
Sport Vision
Sport Vision
Eko
One
Admiral
Kod io
erste
Lovcen
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
 
Sport Vision
Monteput
EPCG
Eko
One
 
 
Admiral
Kod io
erste
Lovcen
 
 
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
 

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori