logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

5 Dana

OLIMPIJSKI KARAVAN KRENUO SA CETINJA

Savršen dan za savršen početak novog Olimpijskog karavana.

Tradicionalna manifestacija kojom Crnogorski olimpijski komitet, uz pomoć prijatelja najavljuje najveći događaj olimpijskog ciklusa, Ljetnje olimpijske igre, Olimpijski karavan, krenula je sa Cetinja, koje je danas bilo najljepši grad u Crnoj Gori.

Uz podršku Prijestonice Cetinje, ali i naših sponzora: Sport Vision-a, kompanije One, Jugopetrol - Eko benzinskih stanica, Lovćen osiguranja i Erste banke veliki broj djece sa Cetinja, ali i posjetilaca svih generacija, imao je priliku da uči o olimpijskom duhu i pokretu, o vrijednostima sporta i olimpizma, o važnosti sportske socijalizacije.

Kroz igru i zabavu, na najiskreniji mogući način, ali i uz obaveznu edukaciju, u fenomenalnom ambijentu Dvorskog trga, djevojčice i dječaci iz cetinjskih vrtića, osnovnih škola, kao i najmlađi članovi cetinjskih rukometnih i košarkaških klubova, upoznali su se sa antičkim i modernim olimpijskim igrama, olimpijskim medaljama, simbolima, sa predstojećim Igrama u Parizu, njihovim maskotama, ali i našim Zorom i Brankom, kao i sa radom COK-a, i vjerovatno njima najznačajnije, sa crnogorskim sportistima.

Uz zanimljivi olimpijski kviz, nadmetanje u različitim igrama i kroz uzbudljive aktivacije, koje su pripremili prijatelji olimpijskog tima, zajedno sa našim mališanima poslali smo divnu sliku u svijet i najavili put za pamćenje, do Pariza ovog ljeta.

Generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta, Igor Vušurović, naglasio je da je osnovna namjera ovog karavana da proširi olimpijski duh i pokret među najmlađima, te da ih upozna sa ključnim vrijednostima sporta. „Planiramo organizaciju brojnih aktivnosti, na Cetinju i u ostalim crnogorskim gradovima, gdje želimo da najmlađi dobiju priliku da se direktno upoznaju sa našim radom. Cilj nam je da prenesemo duh Olimpijskih igara i omogućimo mladima da saznaju više o značajnim ličnostima crnogorskog sporta koje su ostavile trag u evropskom sportu“.

Sportska direktorka Crnogorskog olimpijskog komiteta, Katarina Bulatović, istakla je značaj uključivanja djece u sportske aktivnosti. „Ovaj Olimpijski karavan ne samo da će djecu upoznati s olimpijskim vrijednostima, olimpizmom i Olimpijskim igrama, već će im pružiti priliku da nauče o važnosti poštovanja pravila i fair pleja u sportu, ali i u životu. Karavan je započeo svoje putovanje sa Cetinja i posjetiće različite crnogorske gradove s ciljem da inspiriše mlade generacije da se aktivno bave sportom“, naglasila je Bulatović.

Sa djecom na Cetinju juče su se družili i plivači Miloš Milenković i Jovana Kuljača, kao i selektorka plivačke reprezentacije, Danijela Franeta, koji su im govorili o njihovom iskustvu u sportu.

Cetinje je prva od pet naših crnogorskih olimpijskih destinacija ovog proljeća, a priču o snazi olimpijzma prenosićemo i u Baru, Herceg Novom, Podgorici i Kolašinu.

Sport Vision
Sport Vision
Sport Vision
Eko
One
Admiral
Kod io
erste
Lovcen
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
 
Sport Vision
Monteput
EPCG
Eko
One
 
 
Admiral
Kod io
erste
Lovcen
 
 
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
 

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori