logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

5 Dana

ODRŽANA AUKCIJA SPORTSKIH REKVIZITA U OKVIRU DONATORSKE AKCIJE

Crnogorski olimpijski komitet (COK) i Rotari klub Kotor, u okviru akcije „Zajedno do Pariza 2024“, koja je pokrenuta sa ciljem nabavke savremene medicinske opreme za rehabilitaciju od sportskih povreda, organizovali su aukciju sportskih rekvizita u Hard Rock Cafe-u u Podgorici.

Dvadesetdva vrijedna sportska rekvizita, među kojima su bili vaterpolo oprema reprezentacija Jugoslavije sa kraja osamdesetih godina, proslavljenih crnogorskih sportista Mirka Vičevića i Nenada Vukanića, kapice nosilaca crnogorskih zastave sa Olimpijskih igara u Pekingu i Tokiju, Veljka Uskokovića i Draška Brguljana, lopta sa potpisima svih vaterpolista učesnika Svjetskog prvenstva 2022. godine, potom dresovi legendarnih crnogorskih rukometašica Bojane Popović, Katarine Bulatović i Jovanke Radičević, reprezentativni i klupski dresovi nosilaca igre fudbalske selekcije, Stevana Jovetića, Stefana Savića i Adama Marušića, reprezentativna oprema centara košarkaške reprezentacije Nikole Vučevića i Bojana Dubljevića, kao i košarkaša Dalasa Luke Dončića i lopta sa potpisom proslavljenog košarkaša Vlada Šćepanovića sa prijema u FIBA-u, te dresovi olimpijskog šampiona u odbojci 2002. godine sa Jugoslavijom, Igora Vušurovića, prvog kapitena Crne Gore i zaključno sa crnogorskom zastavom sa potpisima svih učesnika Igara u Tokiju 2021. godine, bili su predmet licitacije, koja je protekla u pravoj takmičarskoj atmosferi u sjajnom ambijentu Hard Rock Cafe-a.

Na taj način ukupna suma novca prikupljena za nabavku medicinske opreme iznosi ___, a akcija traje do 10. maja, do kada svi zainteresovani mogu da doprinesu donacijama na broj računa 530-25989-34.

"Drago mi je što smo uz pomoć naših prijatelja iz Rotari kluba, ljubitelja sporta, nacionalnih saveza i ostalih, uspjeli da prikupimo značajna novčana sredstava kako bismo zajedničkim snagama uskoro nabavili najsavremeniju medicinsku opremu, koja će našim sportistima omogućiti brži i bolji oporavak od povreda i na taj način olakšati im put ka Olimpijskim igrama u Parizu, ali i na ostalim takmičenjima u budućnosti", kazao je predsjednik COK-a, Dušan Simonović.

Rotari klub Kotor, zajedno sa COK-om, prošle godine organizovao je aukciju vina u vinskom podrumu „Šipčanik“, a značajna sredstva prikupljena su i tokom kotorskog Karnevala takođe na aukciji sportske opreme.

"Prije svega veliko hvala svim sportistima koji su se odrekli dijela svojih uspomena i donirali svoje dresove, torbe, kape, trenerke i drugo i na taj način podržali našu priču. Hvala svima koji su učestvovali večeras na aukciji i onima koji su donirali novac putem žiro računa. Ovo je još jedna lijepa strana crnogorskog sporta i društva", kazao je predsjednik Rotari kluba Kotor, Janko Racković.

Posebnu zahvalnost, organizatori akcije „Zajedno do Pariza 2024“, uputili su sportistima, legendama sporta, nacionalnim sportskim savezima, koji su svojim poklonima u vidu opreme i značajnih suvenira iz karijera doprinijeli akciji, ali i na donacijama za dostizanje konačnog cilja.

Savremena medicinska oprema, koja će biti obezbijeđena zahvaljujući donacijama, biće na raspolaganju svim sportistima iz Crne Gore koji učestvuju na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Sport Vision
Sport Vision
Sport Vision
Eko
One
Admiral
Kod io
erste
Lovcen
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
 
Sport Vision
Monteput
EPCG
Eko
One
 
 
Admiral
Kod io
erste
Lovcen
 
 
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
 

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori