logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

87 Dana

Novo poglavlje u razvoju sporta u Crnoj Gori: potpisan Sporazum između Ministarstva sporta i mladih i Crnogorskog olimpijskog komiteta

Danas je napravljen značajan korak u razvoju sportskih inicijativa u Crnoj Gori potpisivanjem sporazuma o saradnji između Ministarstva sporta i mladih i Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Sporazum, koji su potpisali gospodin Dragoslav Šćekić, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar sporta i mladih, i gospodin Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, ima za cilj unaprjeđenje zajedničkih napora u promovisanju sporta, fizičke aktivnosti i angažovanja mladih.

Sporazum posebno predviđa saradnju na međunarodnim projektima, pogotovu onim finansiranim od strane Evropske unije, sa fokusom na izgradnju kapaciteta u sportskim organizacijama i promovisanje inkluzivnog učešća u sportu na svim nivoima. Ministarstvo i COK  su se obavezali na razvijanje zajedničkih projekata koji će ne samo poboljšati oblast sporta izgradnjom kapaciteta, već i promovisati učešće u sportu i razvoj talenata širom zemlje.

Ministarstvo i COK će zajedno predstavljati Crnu Goru na međunarodnim sportskim forumima, konferencijama i događajima, čime će se promovisati sportska diplomatija i unaprijediti međunarodni sportski ugled Crne Gore.

Saradnja se predviđa i u istraživačkim aktivnostima u vezi sa razvojem sporta i mladih radi unaprjeđenja politika zasnovanih na dokazima i sprovođenja programa.

Osim toga, sporazum uključuje odredbe za organizovanje programa obuke, radionica i seminara usmjerenih na unaprjeđenje sposobnosti sportskih organizacija i trenera. Ova inicijativa predstavlja zajednički napor da se sport iskoristi kao sredstvo za osnaživanje mladih Crne Gore i unaprjeđenje olimpijskih vrijednosti, poput solidarnosti i zajedništva u okviru sporta.

Saradnja je svjedočanstvo zajedničke vizije obje strane za snaženje sportske kulture u Crnoj Gori koja se usklađuje sa olimpijskim vrijednostima izvrsnosti, prijateljstva i poštovanja. Ministarstvo sporta i mladih i Crnogorski olimpijski komitet imaju odličnu saradnju, a ovaj sporazum će donijeti značajne benefite sportskoj zajednici, pružajući mogućnosti sportistkinjama i sportistima da napreduju i da se Crna Gora istakne na međunarodnoj sportskoj sceni.

Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logo



Sponzori