logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

41 Dana

Svečano otvoren 17. Ljetnji EYOF - Maribor 2023

Više od 5.000 ljudi ispunilo je sinoć stadion "Ljudski vrt" u Mariboru, u dobrodošlici za 2.419 mladih sportista i sportistkinja iz 48 evropskih zemalja, koji će se takmičiti za 827 medalja tokom narednih šest dana takmičenja na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF).

Ovo 17. izdanje EYOF-a, na kojem će se održati takmičenja u 11 sportova, predstavlja najveći multisportski događaj ikada održan u Sloveniji.

Jedinstveni događaj namijenjen najboljim evropskim sportisti ma i sportistkinjama uzrasta od 14 do 18 godina, zvanično je otvorila predsjednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar.

U svom obraćanju, predsjednik Evropskih olimpijskih komiteta (EOK), Spiros Kapralos, opisao je ovaj EYOF kao dio nasljeđa bivšeg predsjednika EOK-a i Olimpijskog komiteta Slovenije, Janeza Kocijančiča. "Zahvaljujući Janezu, Festival je ovdje u Mariboru. Ovaj EYOF posvećujemo njemu, velikom lideru evropskog i slovenačkog sporta".

Na Ceremoniji otvaranja, zastavu Crne Gore nosili su atletičarka Anabela Mujovi i rukometaš Filip Božović. Crnogorski predstavnici takmičiće se u 3 sporta – atletici, džudou i rukometu. Prvi nastup našeg tima, zakazan je za danas u 14:30, kada će se crnogorski mladi rukometaši takmičiti protiv svojih vršnjaka iz Mađarske. Anabela Mujović i Matija Vojvodić takmičiće se u skoku u dalj, dok će mladi sprinter trčati i na 110 metara sa preponama. Na džudo turniru, Crnu Goru će predstavljati Stefan Kovinić (+90kg) i Pavle Bulatović (-90kg).

Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori