logo

NOVOSTI
Slider

krakow

datum

26. Jul- 11. Avg

država

Francuska

odbrojavanje

41 Dana

U Podgorici održan 19. debrifing seminar Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (ICMG)

Crnogorski olimpijski komitet i Podgorica su posljednjih dana ove sedmice ugostili 50 predstavnika nacionalnih olimpijskih komiteta članica Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (ICMG) i međunarodnih sportskih federacija na 19. debrifing seminaru Mediteranskih igara, koje su održane u Oranu 2022.

Na seminaru u hotelu Hilton učestvovali su predstavnici 19 zemalja učesnica Mediteranskih igara, uključujući crnogorske, kao i organizatori posljednjih i predstojećih Igara, u Oranu, odnosno u italijanskom Tarantu.

Prisutne su na seminaru, govorima dobrodošlice, pozdravili generalni sekretar Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, Jakovos Filipusis, ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore, Vasilije Lalošević i generalni sekretera Crnogorskog olimpijskog komiteta, Igor Vušurović.

Najznačajniji dio seminara bilo je predstavljanje konačnog izvještaja o Mediteranskim igrama - Oran 2022 od strane Mohameda Aziza Derouaza, predsjednika i komesara OCMG Oran 2022 i direktora Organizacionog odbora Mediteranskih igara koje su prošle godine održane u ovom alžirskom gradu. Izvještaj je dao pregled organizacije i upravljanja sportskim takmičenjima i naučenim lekcijama.

Bernard Amsalem, drugi potpredsjednik ICMG-a i predsjednik Koordinacione komisije Oran 2022, podijelio je zaključke ICMG-a za budućnost, zasnovane na iskustvu sa Igara 2022. godine. Sašo Bertončelj, član Izvršnog odbora i predsjednik Sportske komisije ICMG-a, predstavio je izvještaj Komisije za Oran 2022.

Gradonačelnik Taranta, Rinaldo Melući, održao je prezentaciju Organizacionog komiteta Mediteranskih igara - Taranto 2026, koju je pratila otvorena diskusija i konačni zaključci na osnovu prijedloga ICMG članova.

Događaj je takođe uključivao forum nacionalnih olimpijskih komiteta i međunarodnih federacija, gdje su predstavnici različitih NOK-ova i međunarodnih federacija imali priliku da podijele svoja iskustva i raspravljaju o budućnosti organizacije i mediteranskih takmičenja i sportova.

ICMG Debrifing Seminar pružio je priliku zemljama članicama Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara da se okupe, podijele iskustva i naprave planove za budućnost.

Za više informacija o ICMG-u i Mediteranskim igrama, posjetite https://www.icmg.org.gr.

Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza
Sport Vision
Eko
One
One
erste
Lovcen
Kod io
Efel Motors
Toyota
rtcg
Capital plaza

Kontaktirajte nas

magazin

OLYMPIC MAGAZINE

PREUZMI

logo logo logo logo logoSponzori