Zvečka sa olimpijskim znakom

Kineske vlasti otkrile oko 80 sajtova za prodaju svakakvih predmeta na koje je prikačen olimpijski logo ili neki od drugih simbola OI u Pekingu

Zvečka sa olimpijskim znakom

Mogu se zatvoriti oči pred mobilnim telefonima sa lažnim etiketama velikih proizvođača, čak i pred “kloniranim preduzećima”, ali olimpijski znak, aktuelni ponos Narodne Republike Kine, ne smije se dirati.

Kineske vlasti zauzele su veoma oštar stav prema proizvođačima i distributerima imitacija originalnih proizvoda sa olimpijskim znakom, kao i svih mogućih predmeta na koje je neovlašćeno prikačen olimpijski znak. Dobar dio ovih proizvoda prodaje se i preko interneta, koristeći sve veće zanimanje Kineza, ali i stranaca za Olimpijske igre, kako se datum njihovog održavanja približava.

Vlasti su identifikovale najmanje 80 vebsajtova preko kojih su se ilegalno prodavali reklamni proizvodi i suveniri sa znakom i logom OI u Pekingu 2008.

Riječ je o proizvodima koji su često toksični, izrađeni od industrijskog otpada, koje su nerijetko izrađivali maloljetnici bez ikakvih radnih prava.

Organizatori Igara predviđaju da će od prodaje suvenira sa olimpijskim znakom zaraditi oko 50 miliona dolara, pa je Narodna Republika Kina najavila još strožiji kurs prema falsifikatorima. Već početkom ove godine koja je na izmaku, možda i nakon što su shvatili da u toj nedozvoljenoj upotrebi olimpijskog olimpijskog znaka leži biznis u usponu, najavili su oštre kazne za njegovo neautorizovano korišćenje, kao i za neovlašćeno korišćenje motoa i maskota OI u Pekingu.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh