Zimski EYOF

Crnogorski mladi alpski skijaši, Nikšićanin Jakša Kosić i Kolašinac Mladen Minić kreću 13. februara za poljski grad Šlask Beskidi, u kojem se od 15. do 20. februara održava zimski EYOF (Evropski olimpijski festival mladih).

Oni su predstavnici Crne Gore na ovoj prestižnoj sportskoj manifestaciji pod patronatom Evropskog olimpijskog komiteta.

Njih i trenera Pavla Kasoma primio je 11. februara Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, koji im je poželio puno sreće na ovom velikom takmičenju. U COK-u im je tom prilikom uručena i odgovarajuća oprema.

Mladići i djevojke iz 49 zemalja, uzrasta od 15 do 18 godina takmičiće se u devet zimskih olimpijskih sportova: hokeju na ledu, klizanju na ledu, alpskom skijanju, kros kantriju, skijaškim skokovima, karlingu, biatlonu, snoubordu i nordijskim disciplinama. Kosić i Minić nastupiće u slalomu i veleslalomu.

Podsjetimo da su mnoge današnje sportske zvijezde iz Evrope počele svoju internacionalnu karijeru na EYOF-u, poput Žastin Enan, Anje Person, Janice i Ivice Kostelića

Oba izdanja EYOF-a se organizuju svake druge godine, godini nakon ljetnjih OI. Narednji ljetnji EYOF održaće se u Finskoj, u Tampereu, od 18. do 25. jula.

EYOF, kao i Olimpijske igre mladih, koje startuju od sljedeće godine u Singapuru, idejno je osmislio aktuelni predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog, 1991. godine, dok je bio na čelu Belgijskog olimpijskoh komiteta.

 

 

LEGENDA: Kasom, Kosić, Simonović, Minić i Predrag Marsenić (šef misije).

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh