Zatvorene Zimske olimpijske igre u Pjongčangu

Svečanom ceremonijom zatvaranja danas su završene Zimske olimpijske igre u Pjongčangu.

Na samom početku ceremonije zatvaranja Igara viđena je kratka predstava na ledu uz vatromet, klizači su oblikovali na ledu pet olimpijskih krugova.

Više od 200 dronova napravilo je na nebu iznad Olimpijskog stadiona maskotu Igara bijelog tigra – zaštitnika naroda, a zatim i veliko srce – simbol ljubavi i prijateljstva.

Predsjednik MOK Tomas Bah proglasio je zatim Zimske olimpijske igre zatvorenim.  „Ove Igre su uvele neke nove discipline i nove generacije. Digitalna tehnologija je omogućila da veći broj ljudi, iz raznih zemalja, prati zimske sportove. Rekordan broj nacionalnih olimpijskih komiteta učestvovao je i zbog toga mogu da kažem da su ove Igre igre novog horizonta. Mi svima nudimo našu ruku, da udružimo snage u ovoj vjeri u budućnosti", istakao je predsjednik MOK-a.

Predsjednik Bah je zahvalio organizatorima Igara, predsjedniku Južne Koreje Mun Džae-inu, volonterima, sponzorima i ostalima i čestitao im na izvanrednoj organizaciji.

Na Igrama u Pjongčangu učestovalo je oko 3.000 sportista.

Crna Gora je na igrama „Pjongčang 2018” nastupila sa tri takmičara. U alpskom skijanju nastupili su Jelena Vujičić (58. mjesto u veleslalomu) i Eldar Salihović (64. mjesto u veleslalomu), dok je u skijaškom trčanju na 10 km nastupila Marija Bulatović (88. mjesto).

Naredne Zimske olimpijske igre biće održane u Pekingu 2022. godine.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 
 

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh