„Za sport – za život, za igru – za pobjedu“

Sportska ekspedicija Crne Gore putuje sjutra za Azerbejdžan, gdje će se od 12. do 28. juna održati prve Evropske igre.

Našu državu će predstavljati 55 sportista u devet sportova – jednom ekipnom i osam pojediničnih.

Pored juniorske vaterpolo reprezentacije, Crnu Goru će predstavljati sportisti u atletici (30 sportista), džudou (4), boksu (2), plivanju (2) i po jedan u karateu, biciklizmu, streljaštvu i tekvondou.

Na ceremoniji svečanog otvaranja prvih Evropskih igara, crnogorsku zastavu će nositi bokser Boško Drašković.

„Azerbejdžan se kao dobar domaćin potrudio, u šta smo se i uvjerili, da ove igre proteknu na najbolji način, da se sportisti dobro osjećaju. Siguran sam da će u Bakuu biti mnogo teže osvajati medalje, ali kada su naši sportisti u pitanju, i nije nešto posebno teško ili se bar nama tako čini, jer su nas navikli na izuzetne rezultate. Znam da će biti jaka konkurencija i da ćemo sigurno biti u borbi za medalje”, rekao je Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Predsjednik COK-a je uvjeren da će naši sportisti na pravi način reprezentovati Crnu Goru i naš sport.

“Želim da zahvalim gospodinu Sejranu Mirzazadeu, koji je na izuzetan način doprinio da u kratkom vremenu organizujemo sve što je potrebno i da se na najbolji način pripremimo za odlazak na Igre u Bakuu. Zahvalnost dugujemo i kompaniji Azmont, koja je svojim prilozima i učešćem omogućila i ovo druženje i podržala odlazak naše reprezentacije na ove igre”, zaključio je Simonović.

„Drago mi je što će Crna Gora imati jak i brojan tim, i nadam se da ćemo nakon igara zajedno proslaviti medalje koje će crnogorski sportisti osvojiti”, istakao je Rašad Rasulu,  predstavnik „Azmont Investementsa“.

Savjetnik Azerbejdžana u Crnoj Gori, Sejran Mirzazadeh, poželio je crnogorskim sportistima puno sreće u Azerbejdžanu i naglasio da je Baku u potpunosti spreman za početak Igara.

Autor nagradnog slogana „Za sport – za život, za igru – za pobjedu”, pod kojim će naši sportisti nastupati u Bakuu, je Radomir Vukićević iz Berana. Njemu je, kao pobjedniku konkursa, Predsjednik COK-a uručio komplet sportske opreme “Umbro” poklon sponzora Crnogorskog olimpijskog komiteta, firme “Sport Vision”.

Na Evropskim igrama će učestvovati preko šest hiljada sportista iz 49 zemalja koji će se takmičiti u 20 sportova.

 


Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh