Za organizaciju Igara malih država Vlada daje 305.000 eura

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju Ministarstva sporta na osnovu koje je iz budžeta ovog resora opredijeljeno 305.000 eura za dalju realizaciju aktivnosti na pripremi Igara malih zemalja Evrope  2019. godine.

 

Radi se o nastavku podrške Crnogorskom olimpijskom komitetu iz 2017. godine kada je za organizaciju ovog takmičenja Vlada izdvojila 300.000 eura, podsjećaju u Ministarstvu.

Crna Gora je prvi put domaćin Igara malih zemalja Evrope koje će se od  27. maja do 1. juna 2019. godine održati u Budvi, Baru, Tivtu, Cetinju i Podgorici.

Navedeno takmičenje okupiće preko 2.000 učesnika iz Malte, Andore, San Marina, Islanda, Luksemburga, Lihtenštajna, Monaka, Kipra i Crne Gore.

Riječ je o prestižnom takmičenju koje, osim sportskih, predstavlja i značajnu priliku za promociju turističkih potencijala Crne Gore u predsezonskom periodu. Gosti Igara biće i visoki zvaničnici Evropskog olimpijskog komiteta, ali i predsjednici nacionalnih olimpijskih komiteta država učesnica, što je dobar povod za dalje jačanje sportske, političke, ekonomske i druge saradnje među državama učesnicama. Navedena finansijska podrška organizaciji Igara malih država Evrope 2019. godine još jedna je snažna potvrda posvećenosti Vlade na stvaranju uslova za pozicioniranje Crne Gore kao značajne sportske i turističke destinacije”, navode u Ministarstvu.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 
 

Dokumenta

     

Aktuelna fotogalerija

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh