XV Igre malih zemalja Evrope – Sastanak sa nacionalnim savezima

Luksemburg će, od 27. maja do 1. juna, biti domaćin XV Igara malih zemalja Evrope (države sa manje od milion stanovnika). Na Igrama će učestvovati i 12 crnogorskih sportista u pet sportova :  atletika (Slađana Perunović – 1500, 5000 i 10000 metara ; Marija Vuković – skok u vis i Danijel Furtula – bacanje diska i kugle), biciklizam (Demir Mulić – MTB), džudo (Srđan Mrvaljević -81 kg; Nikola Gušić -61 kg i Tanja Božović -57 kg), streljaštvo (Stefan Čađenović – vazdušni pištolj i Jovica Marković – trap) i stoni tenis (Sonja Janković, Irfan Čekić i Viktor Rogić).

Ovo će biti drugi nastup Crne Gore na Igrama malih zemalja, nakon Lihtenštajna 2011. godine, kada je osvojeno osam medalja.

Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, obratio se trenerima naših sportista i predstavnicima nacionalnih saveza sportova, u kojima će Crna Gora imati takmičare na IMZE u Luksemburgu.

– Iskreno se radujem zbog učešća naših sportista na ovom lijepom takmičenju malih, ali bogatih zemalja. Istovremeno, prije svega očekujem da će naši sportisti, pored vrhunskih rezultata koje će, ne sumnjam, ostvariti, predstavljaju Crnu Goru na način na koji smo to od njih navikli, u duhu olimpizma i fer-pleja – istakao je Simonović.

Predsjednik COK-a izrazio je žaljenje što će delegacija crnogorskih takmičara biti manja nego prije dvije godine na IMZE u Lihtenštajnu  kada je nastupilo 19 crnogorskih sportista.

– Razlozi su, prije svega, uslovljeni finansijskom situacijom, ali i time da pojedini nacionalni savezi nijesu ispoštovali našu želju da pošalju takmičare u Luksemburg. Ipak, vjerujem da će i ova crnogorska delegacija sa Igara malih zemalja donijeti brojne medalje, te pokazati da je u toj konkurenciji prava sportska velesila – zaključio je Simonović.

Sportski direktor COK-a i šef misije našeg nacionalnog tima, Predrag Marsenić, upoznao je učesnike sa detaljima i satnicama nastupa i treninga, smještajem u Luksemburgu, te svim pojedinostima u vezi sa putovanjem crnogorske delegacije na IMZE.

Predrag Dabović, ljekar crnogorskog tima, informisao je predstavnike saveza i trenere sa procedurom antidoping kontrola na IMZE, te korišćenja bilo kakvih ljekova u slučaju povreda i bolesti takmičara tokom i u susret Igara u Luksemburgu.

Crnogorski tim činiće ukupno 17 sportista i trenera, doktor Predrag Dabović, fizioterapeut Alen Pepić, šef misije Predrag Marsenić i asistent Zagorka Božović.

 

 

Izvor : Arena

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh