XIX sjednica Izvršnog odbora COK-a

Danas je u Podgorici održana XIX sjednica Izvršnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta na kojoj je analiziran izvještaj o učešću crnogorskih sportista na Olimpijskim igrama XXX Olimpijade u Londonu (27.07.-12.08. 2012. godine)

Izvršni odbor je razmatrao i usvojio izvještaje koje su podnijeli predsjednik COK-a, Dušan Simonović i Šef misije, Igor Vušurović, o Olimpijskim igrama u Londonu.

U izveštaju je navedeno da veliki broj sportista koji su predstavili Crnu Goru na Olimpijskim igrama, u velikoj olimpijskoj porodici, činio nas je veoma ponosnim, a rezultati koje su naši sportisti ostvarili biće inspiracija za mnoge buduće generacije crnogorskih sportista, što je i bio moto ovih Igara i što se, po našem mišljenju, ovih dana očituje po uspješnim nastupima naših brojnih nacionalnih selekcija.

Konstatovano je da je na izvanredan način završen jedan izuzetno ozbiljan i zahvtjevan posao, kakav je priprema i uspješna organizacija učešća naših sportista na najprestižnijoj sportskoj manifestaciji na svijetu – Olimpijskim igrama i zaokružen prvi kompletan olimpijski ciklus Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Izvršni odbor je posebno istakao naš izuzetni olimpijski tim, sa sjajnim rezultatima i sa osvojenom istorijskom, prvom olimpijskom medaljom za Crnu Goru.

U pripremnom periodu za odlazak na Olimpijske igre, Crnogorski olimpijski komitet je organizovao niz kulturno-zabavnih, edukativnih, humanitarnih i sportskih manifestacija koje su bile predviđene programom promocije olimpizma u Crnoj Gori, kao što su : takmičenje u likovnim i literarnim radovima – za učenike osnovnih i srednjih škola, Olimpijski karavan – čiji su promoteri bili učesnici Olimpijskih igara u Londonu, TV kviz – čiji su učesnici bili učenici crnogorskih srednjih škola, a koji je emitovan na TVCG, takmičenje u crtanju grafita, humanitarni košarkaški meč između državnog i privatnih univerziteta .

U vili ,,Gorica“, Crnogorski olimpijski komitet organizovao je svečani ispraćaj naših olimpijaca na Olimpijske igre. Svečanosti su prisustvovali predsjednik države Filip Vujanović, predsjednik Parlamenta Ranko Krivokapić, premijer Igor Lukšić, ministri u Vladi Crne Gore, predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori, poznate ličnosti iz političkog i javnog života, sponzori COK-a, predsjednici i generalni sekretari nacionalnih sportskih saveza, članovi Skupštine COK-a, članovi Izvršnog odbora COK-a, bivši i sadašnji sportisti i sportski radnici.

Na sjednici je konstatovana i pažnja koju su domaći mediji pridavali svemu što je imalo dodirnih tačaka sa našim učešćem na Olimpijskim igrama, kao i činjenica da smo imali punu podršku sa njihove strane, na čemu smo veoma zahvalni.

Odato je priznanje stručnom timu i spoljnim saradnicima Crnogorskog olimpijskog komiteta koji su kompletan posao u vezi sa Olimpijskim igrama odradili na izvanredan način.

U izvještaju su prezentovani finansijski rezultati dosadašnjeg rada COK-a, zaključno sa završetkom Olimpijskih igara u Londonu I ocijenjeno da se kreću u planiranim okvirima, a konačan finansijski izvještaj biće predat Skupštini COK-a na razmatranje i prikazan u našem godišnjem finansijskom obračunu.

Posebna zahvalnost na razumijevanju i podršci upućena je našim sponzorima, Vladi Crne Gore i Međunarodnom olimpijskom komitetu, uz čiju pomoć je COK uspio da servisira sve planirane obaveze, posebne planove za pripreme olimpijaca i olimpijskih kandidata.

Konstatovano je takođe da je ovo prilika da se zahvalimo svima koji su nas bodrili i pomagali prije i za vrijeme Olimpijskih igara, kako iz zemlje tako i iz inostranstva i time bili velika podrška našim sportistima na njihovom putu do sjajnih rezultata.

Na sjednici je bilo riječi i o predstojećim aktivnostima, kojih će do kraja ove i tokom sljedeće godine biti zaista puno.

Krajem septembra (21-23. 09.) u Crnoj Gori će se održati Regionalni sastanak predsjednika i generalnih sekretara olimpijskih komiteta zemalja centralne i jugoistične Evrope, čiji će domaćin biti Crna Gora. Ovom sastanku će prisustvovati predstavnici 14 država (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Turska, Albanija, Grčka, Bugarska, Rumunija, Poljska, Češka, Slovačka i Crna Gora).

Crnogorski olimpijski komitet je donio odluku o učešću i odredio šefove misija za takmičenja na kojima će učestvovati naši sportisti u 2013. godini : Mediteranske igre (Turska), zimski i ljetnji Evropski olimpijski festival mladih (Rumunija i Holandija) i Igre malih zemalja Evrope (Luksemburg).

U skladu sa Poveljom Međunarodnog olimpijskog komiteta i novim Statutom Crnogorskog olimpijskog komiteta, Izvršni odbor je donio odluku o održavanju Redovne i Izborne Skupštine Crnogorskog olimpijskog komiteta, koja će biti održana 03. novembra 2012. godine, o čemu će nacionalni sportski savezi biti zvanično obaviješteni.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh