XI sjednica Izvršnog odbora COK-a

Danas (20. 09.) je u Podgorici održana sjednica Izvršnog odbora COK-a, kojom je predsjedavao predsjednik COK-a gospodin Dušan Simonović, na kojoj je razmatrano više značajnih pitanja.

U skladu sa kriterijumima MOK-a, Crnogorski olimpijski komitet je, na prijedlog i u saradnji sa crnogorskim sportskim savezima olimpijskih sportova, predložio naše kandidate za Olimpijske stipendije u narednom, dvogodišnjem periodu.

Olimpijske stipendije Međunarodnog olimpijskog komiteta, današnjom odlukom, a na prijedlog Tripartitne komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta, u skladu sa naprijed navedenim kriterijumima MOK-a, dobilo je 14 crnogorskih sportista,

Stipendije iznose 450 USD na mjesečnom nivou.

Crnogorski olimpijski komitet je tražio da Tripartitna komisija uveća iznos stipendija na 600 USD za troje crnogorskih sportista (Marija Vuković, Srđan Mrvaljević i Boško Drašković) što je i prihvaćeno.

Ostali stipendisti su : Danijel Furtula (atletika), Vladimir Radosavljević (rvanje), Danka Kovinić (tenis), Tanja Božović (džudo), Nikola Šaranović i Dragoslav Racković (streljaštvo), Irfan Čekić (stoni tenis) Bojan Pešić (boks), Milutin Šoć (kajak) i Milica Marković i Katarina Đurđević (plivanje).

Na današnjoj sjednici je jadnoglasno usvojen Izvještaj o učešću crnogorskih sportista na Prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru (14 – 26. avgusta 2010. godine). Na Igrama u Singapuru crnogorska sportska delegacija brojala je trideset članova (22 sportista i 8 službenih lica).

Prihvaćen je izvještaj o toku priprema za učešće crnogorskih sportista na Igrama malih zemalja Evrope u Lihtenštajnu 2011. godine.

U skladu sa zahtjevom WADA-e (Svjetska Anti Doping Agencija) Izvršni odbor COK-a je donio odluku o potpisivanju novog Anti Doping Kodeksa i ovlastio predsjednika COK-a da isti potpiše.

Razmatrano je i niz drugih pitanja u vezi sa predstojećim aktivnostima COK-a.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh