Videtič kod Simonovića

Slovenački ambasador u COK-u

Videtič kod Simonovića

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, primio je 24. marta Jerneja Videtiča, ambasadora Slovenije u Crnoj Gori.

Na sastanku je zaključeno da postoji veliki potencijal u daljem razvoju odnosa dvije zemlje, pogotovu u oblasti sporta. U tom kontekstu, precizirano je nekoliko mogućnosti. Ambasador Videtič je izrazio spremnost za saradnju i za pomoć slovenačke strane u razvoju zimskih sportova, naročito nordijskog skijanja. Slovenija je, u cilju unapređenja i afirmacije sporta kao jednog od bitnih elemenata razvoja turizma, veoma zainteresovana za ulaganja na sjeveru Crne Gore, posebno u Kolašinu i na Žabljaku.

Videtič je naglasio da bi slovenački kajakaši, kao što to već godinama čine slovenački veslači, sa zimskim pripremama u Bokokotorskom zalivu, rado iskoristili mogućnosti sjevera Crne Gore za pripreme na brzim vodama. Pomenuta je i mogućnost ulaganja slovenačke strane u razvoj konjičkih sportova u Crnoj Gori i dogovoreno da se organizuje skorašnja posjeta predsjednika

Saveza konjičkih sportova Slovenije Crnoj Gori na bazi već ostvarenih kontakata.

Simonović je kazao da bi od velike koristi za razvoj crnogorskog sporta bila stručna pomoć slovenačkih sportskih eksperata.

Bilo je riječi i o liberalizaciji viznog režima između dvije zemlje, na način kojim bi se našim sportistima olakšalo dobijanje viza.

Simonović je podsjetio na značajnu pomoć Slovenačkog olimpijskog komiteta i njegovog predsjednika Janeza Kocijančića prilikom procesa priprema COK-a za prijem u Međunarodni olimpijski komitet.

 

LEGENDA: Simonović i Videtič

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh