Vaterpolisti svjesni koliko su jaki

 

Naši najbolji vaterpolisti odradili su danas prvi trening, ali ne u bazenu na kome će se igrati mečevi olimpijskog turnira.

Prijala im je promjena ambijenta i dolazak u London, nakon skoro dva mjeseca priprema za takmičenje, koje je nazvano kruna generacije. S tim se slaže i Boris Zloković.

– Jeste kruna generacije, a veliki ulog je u pitanju. Želimo da sve ove zajedničke godine krunišemo olimpijskom medaljom. Mislim da to zaslužujemo, prije svega, mi kao igrač, ali i kao kolektiv. Bitno je da damo sve od sebe, a ne sumnjam da hoćemo, jer kvalitet imamo. Ipak neće biti lako, paklena je konkurencija, sigurno da šest ekipa računa na medalju, a mi smo svakako u tom krugu – kaže Zloković.

Crna Gora je u grupi sa Mađarskom i Srbijom, te SAD, Rumunijom i Velikom Britanijom. Rival u prvom kolu su Amerikanci, olimpijski vicešampioni.

– Ako odigramo skoncentrisano u odbrani, ako smirimo njihove kontre, ako budemo igrali više glavom nego snagom, mislim da nećemo imati problema. Ako se oslonimo samo na fizikalije, biće problema. Nadam se dobrom startu pred mečeve sa Mađarskom i Srbijom, ekipama koje igraju slično, i protiv kojih nemamo šta da izgubimo, već da idemo na pobjedu svom snagom.

Jasno je da Crna Gora ne bi trebalo da ima problema da se plasira u četvrtfinale…

– Vjerujem da ćemo doći među osam, a nadam se da ćemo izbjeći Hrvatsku. Ako dođemo do polufinala, mislim da nam medalja ne može izmaći. Jednom možda možemo da kiksamo, ali dva puta ne kao u Pekingu – ističe Zloković.

U svakom slučaju, ajkule jedva čekaju početak.

– Dali smo sve od sebe na treninzima, jedva čekamo da sve počne. Bitno je da vjerujemo u sebe, da smo svjesni da imamo kvalitet za medalju. Imamo samopouzdanje nakon Ajndhovena, ali ga treba zadržati. Dakle, bez obzira kako se završi prvi meč sa Amerikancima, moramo da nastavimo da igramo, jer imamo još četiri susreta u grupi. Četvrtfinale ne bi trebalo da dođe u pitanje, veoma je bitno da potpuno fokusirani sačekamo drugu sedmicu takmičenja – zaključio je Zloković. 

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh