Vaterpolisti najavljuju borbu za medalju

Takmičenja na prvim Evropskim igrama u Bakuu počinju sjutra, a već prvog dana naši vaterpolisti igraju derbi grupe – od 17 i 30 po našem vremenu, sastaju se sa Grčkom, koja je, po riječima selektora Mirka Vičevića, kandidat za zlato.

,,Nije dobro što odmah igramo derbi, ali takav je raspored. Grci su jaki, najavljuju zlato, i to s pravom, jer imaju osmoricu koji igraju važnu ulogu u seniorskim ekipama. Izuzetno su talentovani i jaki. Imamo, međutim, rješenje za njih, dobili smo ih nedavno u Mađarskoj, mada oni, po mom mišljenju, tu utakmicu nisu igrali najbolje što mogu", kaže selektor Vičević.

Cilj juniorske vaterpolo selekcije u Bakuu je medalja, ne krije Vičević, koji je prije dvije godine, sa prethodnom juniorskom generacijom, postao evropski šampion.

,,Želimo medalju, mada ne znam koliko je realno da sa svakog turnira mlađih selekcija donosimo odličja. DNK crnogorskog vaterpola su medalje i borba za njih, tako da uvijek idemo na najveći plasman", ističe Vičević.

Najveći rivali su, pored Grčke, Italija, Mađarska i Srbija.

,,Ovih pet selekcija se izdvajaju, s tim da naravno ne smijemo otpisati Špance i Hrvate, kao ni Ruse. U svakom slučaju, biće veoma dobar i uzbudljiv turnir."

 


Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh