Vanredna skupština Udruženja nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOC) – Lozana

U Lozani, sjedištu Udruženja nacionalnih olimpijskih komiteta, 15. juna je održana Vanredna skupština ANOC-a. Skupština je ustanovila nekoliko mjeseci brižljivo pripremani novi statut organizacije, koja je formirana i priznata od strane Međunarodnog olimpijskog komiteteta tokom Generalne skupštine održane u San Hozeu, u Portoriku 26. i 27. juna 1979. godine. Uz učešće predstavnika 201 nacionalnog olimpijskog komiteta, usvojen je i izvještaj Komisije za modernizaciju budućeg rada ANOC-a. U dokumentu koji sadrži sedamnaest tačaka naznačene su smjernice daljeg angažovanja ANOC-a na zaštiti interesa nacionalnih olimpijskih komiteta, uz što tiješnju saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom.

Tokom Vanredne skupštine, učesnici su imali priliku da prisustvuju prezentacijama tri grada kandidata za organizaciju Olimpijskih igara 2020. godine, Tokija, Istanbula i Madrida.  Pored toga, svoje programe predstavili su organizacioni komiteti Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, Ljetnjih olimpijskih igara u Riju 2016. godine, Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu 2018. godine, te Olimpijskih igara mladih u Nandžingu (2014) i Lilihameru (2016). Učesnici skupštine mogli su da poslušaju izlaganje predstavnika Svjetske antidoping agencije (WADA).

Tokom zasjedanja, predsjednik ANOC-a šeik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah predao je aktuelnom predsjedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta Žaku Rogu Nagradu za zasluge.

Naredna skupština ANOC-a biće održana u tajlandskom Čijang Maju sljedeće godine.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh