Vanredna Skupstina Crnogorskog olimpijskog komiteta

Danas je u Podgorici odrzana vanredna Skupstina Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Na Skupstini je raspravljano o aktivnostima COK-a u prethodnom periodu, podneseni su izvjestaji o realizovanim projektima, a bilo je riječi i o nekim aktivnostima koje će se realizovati u narednom periodu.

Kao o jednom od najvaznijih pitanja, na danasnjoj Sjednici je rapravljano o daljim koracima u vezi sa odnosima u OK SiCG, pa je donesena sljedjeća Odluka:

1. Da se uz angazovanje zajedničke radne grupe sastavljene od predstavnika COK-a, odnosno olimpijskih sportova Crne Gore i predstavnika olimpijskih sportova Srbije, uz mogućnost uključenja predstavnika OK SiCG, pripremi Sporazum – novi Statut OK SiCG koji bi, pored ostalog, predvidio rjesenja na jednakim i ravnopravnim osnovama i definisao neophodna pitanja vezana za olimpijske sportove u Srbiji i Crnoj Gori i odnose sa MOK-om, kao i drugim međunarodnim sportskim asocijacijama. Te aktivnosti bi vodilo jedno visečlano koordinaciono tijelo ( Odbor, Savjet ), u skladu sa utvrđenim potrebama, politikom i interesima razvoja sporta u Srbiji i Crnoj Gori.

Sve ove aktivnosti da se sprovedu u roku od 30 dana, a najkasnije do 01. 04. 2005. godine, nakon čega bi bila odrzana posljednja ili konstitutivna Skupstina, zavisno od postignutog dogovora, racionalnih potreba i novim statutom utvrđenih rjesenja.

2. U skladu sa Zakonom o sportu Crne Gore niko od predstavnika olimpijskih i drugih saveza iz Crne Gore, članica COK-a, u postojećim uslovima i sadasnjim rjesenjima i odnosima, bilo neposredno ili posredno preko zajedničkih saveza ( niti kolektivno niti pojedinačno ) ne moze prihvatiti niti preuzimati bilo kakve obaveze ili prava, članstvo ili zadatke u sadasnjem OK SiCG, niti moze na legitiman način učestvovati u bilo kojim aktivnostima po tom osnovu.

3. Ukoliko se od strane olimpijskih i drugih sportova – saveza iz Srbije kao članice drzavne zajednice uz druge moguće zloupotrebe, sprovedu namjere i formira – izabere Olimpijski komitet – organi i pojedinci pod imenom Drzavne zajednice Srbija i Crna Gora, sto je planirano za 22. 02. 2005. godine, a sto je u suprotnosti sa ovom Odlukom i na stetu olimpijskih sportova Crne Gore, to će biti nelegitiman organ ili tijelo i o tome će Predsjednistvo COK-a odmah obavijestiti Međunarodni olimpijski komitet i druge asocijacije i u cilju zastite interesa sporta u Crnoj Gori, na sasvim regularan i osnovan način, zatraziti samostalan prijem u članstvo tih organizacija, kao i druge vrste pomoći.

4. Ova Odluka stupa na snagu danom donosenja, dostavlja se OK SiCG i drugim zajednicama olimpijskih sportova u Srbiji, javno publikuje i obavezna je za sve članove i pojedince Crnogorskog olimpijskog komiteta.

5. Radi upoznavanja sa ovim stavom, ova Odluka, uz odgovarajuće obrazlozenje, dostavlja se Međunarodnom olimpijskom komitetu.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh