Usvojen izvještaj o učešću u Vankuveru

Izvršni odbor (IO) Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) usvojio je danas izvještaj o učešću Crne Gore na Zimskim olimpijskim igrama i konstatovao da je jedini crnogorski predstavnik u Vankuveru Bojan Kosić ostvario dobre rezultate.

Sportska delegacija na Zimskim olimpiskikm igrama u Vankuveru 2010 brojala je ukupno tri člana, a pored Kosića u njoj su bili njegov trener Rajko Kosić i šef misije Boris Sekulić.

“Ukoliko uzmemo u obzir da Kosić ima 19 godina i da je jedan od najmlađih učesnika u alpskim disciplinama, kao i to da je ovo naš prvi nastup na ZOI, IO COK konstatovao je da možemo biti zadovoljni sa postignutim rezultatom posebno što je realno očekivati da će Kosić u narednom periodu još više napredovati”, navodi se u saopštenju dostavljenom agemciji MINA.

Konstatovano je da su Kosiću bili obezbijeđeni optimalni uslovi za trening i takmičenje za vrijeme Igara koji su mu omogućavali da se u potpunosti posveti takmičenju.

Saopšteno je da je predsjednik COK Dušan Simonović i predsjednica Skijaškog saveza Crne Gore Vesna Medenica tokom boravka u Vankuveru imali više sastanka sa čelnicima nacionalnih olimpijskih komiteta iz jugoistočne Evrope i zvaničnicima skijaških saveza iz okruženja.

IO je na današnjoj sjednici usvojio Izvještaj o pripremama za učešće crnogorskih sportista na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru 2010. godine, za koje se kvalifikovala pionirska fudbalska reprezentacija (dječaci rođeni 1995. godine).

Crna Gora će na Igrama u Singapuru imati još četiri takmičara u pojedinačnim sportovima, na osnovu specijalčne potzivnice /wild card/.

Saopšteno je da su započete pripreme za učešće crnogorskih sportista na Igrama malih zemalja Evrope u Lihtenštajnu 2011. godine.

Navodi se da će, povodom toga, član IO COK Igor Vušurović od 1. do 3. maja prisustvovati tehničkom seminaru u Lihtenštajnu.

Na sjednici je usvojen Završni račun COK-a za prošlu i i Finansijski plan za ovu godinu.

IO je predložio Skupštini COK da na narednoj sjednici Crnogorski kajakaški savez i Crnogorski savez za dizanje tegova budu primljeni u članstvo.

Dogovoreno je da Skupština COK-a bude održana 24. aprila.

www.mnnews.net

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh