Uručene nagrade najboljim sportistima Crne Gore u 2017. godini

U Vili Gorica, u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta, juče je održano svečano proglašenje najuspješnijih sportista i nacionalnih selekcija Crne Gore u 2017. godini.

Na početku svečanosti, prisutne je pozdravio predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Godina iza nas nije od onih najboljih i ne možemo biti ljuti na nju jer smo u godini koja joj je prethodila ostvarili solidne rezultate i u vaterpolu i u ženskom rukometu. Možemo biti ponosni na naše mlade sportiste, koji su perspektiva i budućnost crnogorskog sporta. Vjerujem da ćemo u godinama pred nama imati nove medalje sa najvećih takmičenja, pa i sa Olimpijskih igara. Svojim naporima nastavićemo da podržavamo mlade sportiste. Obezbijedili smo devet stipendija za talentovane sportiste koji će nas, nadam se najveći dio njih, predstavljati u Tokiju. Obezbijedićemo iste uslove i za sve one koji izbore olimpijsku normu, retroaktivno, te ih tako nagraditi za njihov trud i rad, te za sve ono što će dati crnogorskom sportu.” 

U narednom periodu, Crnu Goru očekuju brojna takmičenja, među njima i Igre malih zemalja Evrope, koje će se održati u Crnoj Gori 2019. godine.

Pred nama su novi izazovi. Prvo što nas očekuje su Zimske olimpijske igre u Južnoj Koreji. I za ovo takmičenje smo obezbijedili šest stipendija. Od tih šest mladih takmičara, imaćemo makar troje predstavnika na Igrama. Nakon toga, predstoje nam Mediteranske igre u Španiji. Siguran sam da ćemo za to takmičenje pripremiti dobar tim i da ćemo osvojiti medalje, kao i na prethodnim Mediteranskim igrama. Imaćemo predstavnike i na Olimpijskim igrama mladih u Argentini, koje su više od pukog nadmetanja mladih sportista. Nakon toga, susrijećemo se sa još jednim veoma bitnim izazovom, a to su Igre malih zemalja Evrope koje će se održati u Crnoj Gori. Za to takmičenje se pripremamo na poseban način. To je veliko takmičenje, na koje će doći oko 1.000 – 1.500 sportista i sportskih radnika, i za jednu Crnu Goru organizacija ovakvog takmičenja je izuzetno važan poduhvat.”

Predsjednik Simonović je istakao da će u COK-u nastojati da se obezbijede dodatni uslovi za napredovanje mladih sportista.

U godini pred nama pratićemo šta se dešava na crnogorskoj sportskoj sceni. Pratićemo izradu i donošenje novog Zakona o sportu. Tražićemo mogućnosti da unaprijeđujemo stanje u crnogorskom sportu i obezbijedimo optimalne uslove mladim sportistima za rad, i siguran sam da njihovi rezultati neće izostati”, poručio je Simonović.

Izvršni odbor Crnogorskog olimpijskog komiteta verifikovao je prijedlog žirija za izbor sportiste godine, i za najboljeg sportistu Crne Gore u 2017. godini proglasio rukometnog reprezentativca Vuka Borozana. Borozan je predvodio crnogorsku reprezentaciju do plasmana na Evropsko prvenstvo, a sa RK Vardar” osvojio Ligu šampiona i SEHA ligu.

Zahvalio bih se svima koji su me izabrali. Čast mi je što je meni pripala ova laskava titula. Hvala mojoj ženi, jer bez nje ovo ne bi bila moja godina, hvala mojoj porodici, bez koje ne bih bio gdje jesam, kao i mojim prijateljima. Hvala još jednom na podršci i ukazanom povjerenju”, rekao je nakon prijema nagrade Vuko Borozan.

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore u 2017. godini je džudistkinja Ivana Nikolić. Ona je bila srebrna na kadetskom prvenstvu svijeta u Čileu i bronzana na Evropskom prvenstvu u tom uzrastu.

Srećna sam zbog nagrade. Nagrada mi mnogo znači, motiv više da nastavim da radim kvalitetno. Cilj mi je da napredujem kako bi na dostojanstven način mogla da predstavljam Crnu Goru. Nadam se da ću uz stručnu pomoć trenera Jelene Šutović dodatno napredovati i boriti se za najsjajnija odličja”, kazala je najbolja mlada sportistkinja.

Karatista Bojan Bošković izabran je za najboljeg mladog sportistu naše države. Bošković je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima u konkurenciji kadeta.

Priznanje je veliki uspjeh za mene i biće mi motivacija za dalji rad. Nagrada je i podstrek da još više i bolje radim. Nadam se da ću i naredne godine nastaviti sa dobrim rezultatima i osvajanjem medalja i da ću i na predstojećem Evropskom prvenstvu u Sočiju osvojiti jednu od medalja koja bi mi omogućila plasman na Olimpijske igre mladih u Argentini”, kazao je mladi Bošković.

Za najbolje nacionalne selekcije Crne Gore izabrani su ženska rukometna reprezentacija, šestoplasirana sa Svjetskog prvenstva, i kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore, osvajač titule prvaka Evrope.

Potpredsjednica COK-a, Zorica Kovačević, uručila je pehare Marini Rajčić, u ime ženske seniorske rukometne selekcije, i Miodragu Miroviću, treneru zlatne kadetske vaterpolo selekcije.

 

Izvor: Reprezentacija.me

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 
 

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh