Učesnici Specijalne olimpijade gosti Crnogorskog olimpijskog komiteta

 

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović sastao se danas sa crnogorskim predstavnicima na Specijalnoj olimpijadi koja je, od 26.01. do 05.02. 2013. godine, održana u Pyeong Changu (Južna Koreja).

Naši predstavnici Lazar Živković i Vuko Antović, pod vođstvom nacionalnog direktora Dejana Pančića i trenera Aleksandra Vuksanovića, u konkurenciji 3.500 takmičara iz 113 država svijeta, osvojili su tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Lazar Živković je osvojio dvije zlatne medalje (slalom i super veleslalom) dok je Vuko Antović osvojio zlatnu medalju u super veleslalomu a srebrnu u slalomu.

Vrijednost postignutih rezultata je tim veća ako se zna da su na Igrama Specijalne olimpijade učestvovali i takmičari iz država u kojima zimski sportovi imaju dugu i rezultatima izuzetno bogatu  tradiciju.

Što se tiče planova koji se tiču razvoja i unapređenja ove asocijacije, Pančić i Vuksanović su naveli da se aktivno sprovode aktivnosti na formiranju sportskih društava u Crnoj Gori. Na taj način će se postići da se i ostale sredine u našoj državi uključe u aktivnosti Specijalne olimpijade. Oni su naveli da ih, u predstojećem periodu očekuje još nekoliko značajnih manifestacija, od kojih su posebno izdvojili Evropske igre ove asocijacije koje će biti održane u septembru 2014. godine.

Čestitajući Živkoviću i Antoviću na osvojenim medaljama, Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta je uvjeren da će ovakvih uspjeha biti i na narednim takmičenjima na kojima budu učestvovali, i uručio im prigodne poklone. Predsjednik Simonović je naglasio da će COK, u okvirima svojih mogućnosti, nastaviti da pruža podršku našoj asocijaciji i izrazio uvjerenje da će ova saradnja u narednom periodu biti još intenzivnija.

Specijalna Olimpijada (osnovana 1968. godine) je međunarodna neprofitna organizacija čiji je cilj da pomogne djeci i odraslima sa teškoćama u intelektualnom razvoju da učestvuju kao produktivni i poštovani članovi društva u cjelini, nudeći im fer mogućnost da razvijaju i demonstriraju njihove vještine i talente kroz sport, treninge i takmičenja, kao i povećavanje javne svijesti o njihovim sposobnostima i potrebama. Takmičenja se održavaju u 30 olimpijskih disciplina.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh