U slalomu traži šansu

NAJBOLJI CRNOGORSKI SKIJAŠ BOJAN KOSIĆ JUČE OTPUTOVAO NA ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE U VANKUVERU

U slalomu traži šansu

Nije se imalo što dodati, a ni oduzeti, a upravo je pravu mjeru juče dala predsjednica Skijaškog saveza Crne Gore Vesna Medenica, koja je u društvu predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana Simonovića, na daleki put, ali u pravi zimski spektakl, ispratila jedinog crnogorskog predstavnika na Olimpijskim igrama u Vankuveru, skijaša Bojana Kosića.

– Značajan dan za crnogorsko skijanje i Crnogorski olimpijski komitet. Najmlađa članica FISA je Skijaški savez Crne Gore, a od momenta kada je primljena u ovu značajnu svjetsku asocijaciju do danas već pratimo našeg jedinog olimpijca na Igre – kazala je Medenica. – Skijanje je sport koji treba da bude sport crnogorske budućnosti, s obzirom na sve ono što Crna Gora kao država ima i što može da pruži skijašima.

Medinica od prvih dana prati rad 18-godišnjeg skijaša.

– On je odavno u skijanju, u suštini počeo je da hoda na skijama, pratim ga dugo, jer sam i dugo u ovom sportu. Znam sve njegove korake, koji su doveli do toga da ga danas pratimo u Vankuver – rekla je Medenica. – A što očekivati? Mi smo već očekivanja ispunili. Imaćemo predstavnika, koji će imati čast da nosi crnogorsku zastavu, što je zaslužio
rezultatima, kada je ispunio olimpijsku normu. Učešće na Igrama je podstrek i za ostale, a lično se nadam da ćemo na narednim Igrama imati još kandidata.

Bojan Kosić, koji je stipendista iz porodice zimskih olimpijskih sportova, debitovaće u dvije alpske discipline. On će 21. februara (ako se do tada ne promijeni program) nastupiti u slalomu, a šest dana kasnije u veleslalomu.

– Zahvalio bih se Medenici i Crnogorskom olimpijskom komitetu, kao i ostalima koji su bili uz mene i koji su me podržavali. Mogu da obećam da neću razočarati i da ću pokušati da
što bolje reprezentujem Crnu Goru i naš sport na Igrama u Vankuveru – kazao je Kosić. – Svaka staza se razlikuje, a samim tim su i vremena različita. Slalom je moja bolja disciplina, tako da se nadam da ću napraviti što bolji rezultat.

Za prvog čovjeka COK-a, Simonovića plasman na ZOI mladog skijaša nije iznenađenje.

– Bojan nas nije iznenadio, obradovao nas je. Iako je mlad, od najranijih dana je pokazivao talenat i upravo zbog njega, rezultata i napretka koji pokazuje, Crna Gora će biti među 80 predstavnika na Igrama u Vankuveru. To je veliki uspjeh, jer od 211 članica Međunarodnog olimpijskog komiteta, samo osamdeset će imati svoje predstavnike – podsjetio je Simonović. – Nadam se da će Bojan ostvariti zavidan rezultat, ali njegov odlazak i plasman na Olimpijske igre je sjajan rezultat za Crnu Goru, koja će prvi put imati predstavnika na ovom prestižnom sportskom takmičenju.

Mladom skijašu društvo će praviti njegov otac, koji je trener i direktor alpske reprezentacije Rajko Kosić.

– Kao otac srećan sam što je Bojan ispunio progarm i cilj, a i kao trener i direktor alpske reprezentacije srećan sam što skijanje u Crnoj Gori ide pravim putem i što imamo još dobrih takmičara. Nadam se da ćemo, uz projekat koji smo napravili, na narednim Igrama imati više takmičara – kazao je Kosić. – Pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat u Vankuveru i nadam se da će nas Bojan obradovati sa dobrim rezultatima.

Zimske igre počinju 12. februara.

www.arenacg.net

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 
 

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh