U Nikšiću obilježen Olimpijski dan

Olimpijski dan pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta obilježili su mladi nikšićki sportisti u gradskom parku, na platou ispred Gradske kuće. Oko 200 prisutnih sportista učinili su da Nikšić i dalje ima epitet grada sporta.

Na početku okupljanja mališani vrtića Kosovke djevojke otpjevali su himnu Crne Gore, a u ime organizatora Ana Petrović Njegoš obratila se prisutnima.

„Posebno mi je zadovoljstvo što mogu ispred tehničkog organizatora ovog spprtskog događaja, biciklističkog kluba Perun, da se zahvalim svima što pomažete i radite na tome da zajednički promovišemo sport i sportskih duh Nikšića. Svi mi u sportu imamo isti zadatak – organizovati događaje koji promovišu sport i takmičenja kako bi smo ovezbjedili nove generacije vrhunskih sportista koji će postati naši najbolji promoteri u svijetu.

Ovo je prilika da zajednički sportskim aktivnostima promovišemo sport i zdrave stilove života, te da prigrlimo olimpijske vrijednosti. Kao dio stalne misije MOK-a, da se sport i fizička aktivnost koriste kao alat za pozitivne promjene u društvu, Olimpijski dan je prilika za poštovanje mladih i ljudi širom svijeta, bez obzira na njihove sposobnosti, da se pokrenu, nauče prednosti fizičke aktivnosti, otkriju nove sportove i, što je najvažnije, prigrle olimpijske vrijednosti: izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje“, kazala je Petrović.

Dodijeljene su i zahvalnice klubovima koji su uzeli učešće u Olimpijskom danu,i to:

FK SUTJESKA
KK SUTJESKA
OK SUTJESKA
AK NIKŠIĆ
RK TREBJESA
FK ANDERBA
KK ONOGOŠT
JUDO KLUB AKADEMIK
JUDO KLUB TREBJESA
FK VEMBLI
CITY FITNESS
RK LEVALEA
JPU Dragan Kovačević- Vrtić KOSOVKA DJEVOJKA
SRD TALENAT
ŠKOLICA KROZ IGRU DO ZDRAVLJA
STRELJAČKI KLUB ČELIK
AIKIDO KLUB
ŽKK ROLING
BK PERUN
Školica manekenstva i novinarstva „Čarolija”

Muzika, igra, dječiji osmjeh i zadovoljstvo danas su grad pod Trebjesom učinili posebnim.

Izvor: Mladi Nikšića

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh