U Nikšiću i Beranama obilježen Međunarodni olimpijski dan

Promocijom olimpijskih vrijednosti, sportskog duha, zdravog načina života i podsticanja na bavljenje fizičkom aktivnošću, danas je u Nikšiću i Beranama obilježen Međunarodni olimpijski dan.

Na manifestacijama u ova dva crnogorska grada učestvovali su sportski kolektivi FK Sutjeska, KK Sutjeska, RK Trebjesa, DžK Akademik, KK Onogošt, AK Sutjeska, OK Sutjeska, ŽOK Nikšić, Triatlon klub Nikšić, JPU Dragan Kovačević, PSD Javorak, Omladinski klub CK, TK Sutjeska, BK Žarko Mijatović, Klub vojnih planinara Kapetan, Parabiciklistički klub Fleš iz Nikšića, kao i STK „Budimlja“, „Budim“ i „Ivangrad“, ŽOK „Ivangrad“, RK „Ivangrad“, Streljački savez Berane, KK “Lim”, OKK “Ivangrad 2016”, OFK „Berane“, ŽFK „Cvetex“ , Džudo klub “Berane” i AK „Lim“, iz Berana.

Ovim povodom, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović izjavio je da je cilj olimpijskog pokreta da doprinese izgradnji mirnog i boljeg svijeta, što, čini se, nikada nije bilo važnije. „Olimpizam je životna filozofija, koja promoviše duh prijateljstva, solidarnosti i fer-pleja, uz uzajamno razumijevanje. Nadam se da će ta ideja doprinijeti da se prebrodi ovaj nestabilan period za svjetsko društvo“.

Međunarodni olimpijski komitet zvanično je osnovan 23. juna 1894. godine, pa je ovaj datum izabran za Međunarodni olimpijski dan, koji nacionalni olimpijski komiteti obilježavaju od 1948. godine.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

Aktuelna fotogalerija

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh