U Finskoj počinje Evropski omladinski olimpijski festival

Od naših: atletičari džudisti i teniseri

U Finskoj počinje Evropski omladinski olimpijski festival

Danas će u finskom gradu Tampereu početi Evropski omladinski olimpijski festival. Ovo takmičenje tradicionalno održava se pod pokroviteljstvom Evropskog olimpijskog komiteta i realizuje se svake druge godine i okuplja po nekoliko hiljada učesnika. Na ovom evropskom festivalu mladih i Crna Gora imaće svoje predstavnike.

U Finskoj našu zemlju će predstavljati deset takmičara – po četvoro u atletici i džudou i dva u tenisu. Inače, pravo nastupa imaju takmičari rođeni između 1993. i 1995. godine.

EJOF, odnosno Evropski omladinski olimpijski festival okupiće više od 3000 takmičara. U takvoj konkurenciji crnogorski reprezentativci imaće težak zadatak da ostvare povoljan rezultat i dobre plasmane. U atletici će od naših učestvovati Darko Pešić (u disciplinama skok u dalj i troskok), Danijel Furtula (u bacanju diska i kugle), Arben Mekić (trka na 800 metara) i Ljiljana Matović (skok u dalj i 100 m). Na džudo turniru pojaviće se Vuk Nikčević (kategorija do 50 kg), Ivan Raičević (do 55 kg), Rijad Dedejić (do 81 kg) i Tanja Božović (do 63 kg). U tenisu takmičiće se Danka Kovinić i Ivan Saveljić – pojedinačno i u konkurenciji miks dublova. Sa njima će biti i treneri Nikola Ristić (atletika), Omer Nurković (džudo) i Balša Milošević (tenis). Šef crnogorske ekspedicije je Dimitrije Rašović, inače aktuelni predsjednik Teniskog saveza naše države, a zamjenik šefa delegacije u Finskoj biće Predrag Marsenić.

Dakle, u narednih desetak dana "rijeka" mladih sportista "starog kontinenta" takmičiće se u Tampereu, a među njima biće i malobroja ekipa crnogorskih predstavnika.

www.arenacg.net

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh