U Bodrumu održan sastanak NOK centralne i jugoistočne Evrope

Turski olimpijski komitet je 9. juna 2018. godine organizovao Redovni sastanak predsjednika i generalnih sekretara nacionalnih olimpijskih komiteta zemalja centralne i jugoistočne Evrope.

U Bodrumu su se okupili predstavnici iz 17 zemalja regiona, a ispred Crnogorskog olimpijskog komiteta konferenciji je prisustvovao predsjednik Dušan Simonović.

Pored pitanja regionalne saradnje i uzajamne podrške, glavne teme sastanka bile su pripreme za predstojeće Evropske igre u Minsku, te je predstavljen dosadašnji napredak u organizaciji ovog velikog takmičenja. Razgovaralo se o broju sportista i sportovima koji  će biti zastupljeni na ovom prestižnom takmičenju, o mogućnosti ostvarivanja olimpijske norme, kao i o drugim pitanjima vezanim za organizaciju ovog kontinentalnog takmičenja. U fokusu su bile i Mediteranske igre u Taragoni, kao i Olimpijske igre mladih, koje će se  u oktobru održati u Buenos Ajresu.

Budućnost Mediteranskih igara je aktuelna tema poslednjih godina, a oprečna mišljenja su se mogla čuti i unutar regionalne asocijacije.

Na sve glasnije komentare da ove Igre, usljed brojnih faktora, gube na nivou i kvalitetu u odnosu na druga takmičenja, riječ podrške dolazi upravo iz kolijevke olimpizma.

Predsjednik Grčkog olimpijskog komiteta Spiros Kapralos smatra da značaj i duga tradicija Mediteranskih igara, koje okupljaju sportiste iz 26 zemalja sa tri kontinenta, ne smije biti zanemarena, i da se hitno moraju tražiti rješenja i aktivirati svi mehanizmi u cilju da se podigne nivo takmičenja, pospješi interesovanje vrhunskih sportista za učešće i privuče veća pažnja javnosti, medija i sponzora, čime bi se stvorile predispozicije za finansijsku održivost i povratak ovih Igara na prestižno mjesto.

Za novog koordinatora izabran je Andrzej Krasicki. Sljedeći sastanak ove grupe biće održan u Poljskoj.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh