U Beograd sa osam takmičara

CRNOGORSKA STRELjAČKA REPREZENTACIJA DEBITUJE NA BALKANIJADI

U Beograd sa osam takmičara

Od petka do nedjelje Beograd će biti centar balkanskog streljaštva. U tri dana biće održana tri takmičenja – prvenstvo Balkana, zatim otvoreno prvenstvo Beograda i Gran pri – sve u gađanju iz standardnog vazdušnog oružja. Među učesnicima biće i predstavnici Crne Gore, prvi put samostalno nakon prijema našeg Saveza u članstvo međunarodnih organizacija.

Osmočlana reprezentacija Crne Gore otputovaće sjutra, a selektor Stanko Laban odlučio je da na ovim takmičenjima nastupe Nikola Šaranović, Nenad Perić, Željko Miličković kod seniora u gađanju iz pištolja, seniorka Bojana Vukotić i junior Miloš Raičević, zatim u gađanju iz puške seniori Dušan Đukić, Aleksandar Kostić i Mladen Knežević. Konkurencija će, svakako, biti jaka ali to je prilika da crnogorski strijelci pokažu koliko mogu.

-Biće ovo naš prvi samostalni nastup na međunarodnoj sceni i to je za nas veoma važno. Ipak, od premijernog nastupa naše reprezentacije ne treba previše očekivati. Jer, u Beograd odlazimo bez zajedničkih priprema i svjesni da nas tamo očekuje veoma jaka konkurencija – rekao je pred put Laban. – Doći će sigurno svi najbolji takmičari u gađanju iz ove vrste oružja. Mi smo nedovoljno iskusni da se ravnopravno sa njima “nosimo”, ali vjerujem da se nećemo obrukati. Najviše očekujem od Nikole Šaranovića i ekipe u gađanju iz pištolja za koje se nadam da može ući u finale. Za ekipu će, osim Nikole, pucati i Miličković i Perić. Ostali takmičari, jedino ukoliko ponove svoje najbolje rezultate mogu se nadati nekom povoljnijem plasmanu.

(Pobjeda)

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh