TV Record prenosi OI u Vankuveru i Londonu

Značajna novina ovog poslovnog sporazuma je u tome što on podrazumijeva i prodaju prava na kablovsku i satelitsku televiziju, internet i mobilnu telefoniju

TV Record prenosi OI u Vankuveru i Londonu

Međunarodni olimpijski komitet prodao je televizijska prava za prenošenje programa za Latinsku Ameriku sa Olimpijskih igara u Vankuveru 2010. i Londonu 2012. brazilskoj Radio televizijskoj kući Record S/A (TV Record).

MOK je sa ovom poznatom televizijskom kućom pregovarao direktno, a ne posredno, preko pula Latinoameričke televizijske asocijacije.

TV Record je u privatnom vlasništvu. Potpisivanjem ovog ugovora sa MOK-om, obavezala se na povećanje "pokrivenosti" Olimpijskih igara većim brojemTV kanala. Ona će dobiti i prava praćenja ovih Zimskih i Ljetnjih Igara preko svih medijskih "platformi", kablovske i satelitske televizije, interneta, ali i mobilne telefonije.

Govoreći o ovoj saradnji, predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog je rekao: "Opšta medijska pokrivenost je veoma značajan princip za MOK. Postižući ovaj novi način razvoja sa TV Recordom, MOK obezbjeđuje da najveći mogući broj ljudi uživa u olimpijskim igrama i u olimpijskom iskustvu."

Komentarišući sporazum, član Izvršnog borda MOK-a Ričard Karion, koji je vodio pregovore, je rekao: "MOK i TV Record su zadovoljni što mogu najaviti novu saradnju počev od 2010. godine. TV Record nas je impresionirala zbog svoje strasti prema olimpijskim igrama, ali i svojom vezanošću za vrijednosti olimpijskog pokreta. Brazil je ključno tržište za olimpijski pokret u Južnoj Americi i ovaj sporazum će označiti jedan novi period, kako u položaju, tako i u prihodima olimpijskog pokreta u cjelini.

Mi gledamo prilično unaprijed sarađujući sa TV Recordom i osiguravajući povećanje televizijske pokrivenosti Igara za sportske navijače."

Govoreći o poslovnom sporazumu, gospodin Honorilton Gonsalves, jedan od rukovodilaca televizijske mreže TV Record je rekao da je njegova televizijska kuća radosna što su joj dodijeljena televizijska prava za prenošenje ovakvih prvorazrednih sportskih događaja. "Planiramo da počnemo nove i upješne odnose sa MOK-om i i potpuno smo posvećeni afirmaciji olimpijskog pokreta i sporta u cjelini. Mi smo se obavezali da ćemo obezbijediti najširu moguću televizijsku pokrivenost za ove dvije Olimpijade, u Vankuveru i u Londonu", rekao je Gonsalves.

TV Record formirana je 1953. godine i najstarija je brazilska televizijska kuća koja radi na domaćoj teritoriji. Njen program posvećen je cijeloj porodici, i prenosi se satelitski na teritoriji
cijele ove ogromne zemlje. Njeni glavni studijski centri su u Sao Paolu i Rio de Žaneiru. TV Record svakodnevno proizvodi sate zabavnog programa, vijesti i "sapunskih" serija. Pored
toga, nacionalni imeđunarodni sportski događaji čine esencijalni dio njenog programa. Da bi omogućila pokrivenost na cijeloj nacionalnoj teritoriji, TV Record sarađuje sa 28 drugih televizijskih
kuća u Brazilu.

Ova TV kuća može se pohvaliti najbržim rastom gledanosti u Brazilu u posljednje tri godine. Angažovano novinarstvo, po kojem je poznata, moguće je primjenjivati zahvaljujući oko hiljadu
profesionalaca i novinara koji su zaposleni u njoj. Naravno, sportski programi su u samom vrhu gledanosti. Njena ekspanzija bazira se na dobroj organizaciji i planiranju.

Međunarodni olimpijski pokret nije objavio finansijski dio ovog ugovora. Poznato je da najveća sredstva MOK crpi od sponzorstava i od prodaje televizijskih prava. Blizu polovine sredstava koja su dobijena od TV prava raspodjeljuje se organizacionim komitetima zimske i ljetnje Olimpijade. Organizacioni komitet Igara u Atini, primjera radi, iz ovog izvora je dobio 732 miliona dolara. Dio sredstava od TV prava usmjeren je, pak,Olimpijskoj solidarnosti, fondu iz kojeg se finansiraju svi nacionalni olimpijski komiteti, pa i oni najbogatiji.

"Arena"

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh