Tomas Bah: Možete da budete ponosni, Igre pokazuju moć sporta

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah danas je, u društvu prvog čovjeka Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana Simonovića i direktora Igara malih zemalja Evrope (IMZE) Igora Vušurovića, obišao Olimpijsko selo.

Bah je tokom opuštene šetnje razgovorao sa sportistima, predstavnicima zemalja učesnica IMZE, posjetio je olimpijski park, restoran, a kratko se zadržao i na centralnom teniskom terenu gdje je gledao finiš finala u ženskom singlu između naše Vladice Babić i Luksemburžanke Eleonore Molinaro. Nakon toga je odgledao i dio odbojkaškog duela između muških reprezentacija Crne Gore i Monaka.

„Crnogorki olimpijski komitet i Međunarodni olimpijski komitet imaju sjajnu saradnju, a COK radi sjajan posao. Ovo takmičenje priča samo za sebe, mnogo će uraditi da “podigne” naciju, i svi zaista mogu da uživaju i budu ponosni”, rekao je okupljenim novinarama Bah.

Predsjednik MOK-a je bio oduševljen atmosferom u Olimpijskom selu.

„Sve ovo me podsjeća na dane kada sam ja bio sportista, ovdje u selu olimpijski duh živi. Sportisti iz mnogo zemalja se nalaze na jednom mjestu, druže se, zabavljaju, vlada međusobno poštovanje – sve su to postulati olimpizma. Ovdje se najbolje vidi moć sporta i šalje naljepša poruka u svijet”, zaključio je prvi čovjek međunarodne olimpijske porodice.

Bah će večeras prisustvovati ceremoniji zatvaranja Igara malih zemalja Evrope. Svečanost je zakazana za 21:30 na bazenu Rondo u okviru Slovenske plaže.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh