Tokio 2020 : Konferencija Šefova misija

Održan je webinar šefova misija nacionalnih olimpijskih komiteta, Olimpijskih igara Tokio 2020. koje su zbog globalne pandemije odložene za godinu dana i sada su zakazane između 23. jula i 8. avgusta 2021. godine.

Konferenciji koja je vođena iz Tokija, kao organizatora Oimpijskih igara i Lozane, sjedišta Međunarodnog olimijskog komiteta, je prisustvovalo preko 200 šefova misija nacionalnih olimpijskih komiteta, a Crnogorski olimpijski komitet je predstavljao šef misije Andrija Popović, zlatni olimpijac.

Kako je preostalo 9 mjeseci do održavanja najvećeg planetarnog, ne samo sportskog događaja, usaglašeni su organizacioni, bezbjedonosni, tehnički uslovi za održavanje Olimpijskih igara “Tokio 2020”. Organizacioni odbor Olimpijskih igara i Međunarodni olimpijski komitet su u završnim pripremama za održavanje ove velike manifestacije i predočeni su svi tehnički detalji i uslovi koji se tiču dolaska, transporta, smještaja, ishrane, bezbjednosti, ulaznica, zdravlja sportista. Prezentirani su svi detalji oko ceremonija otvaranja i zatvaranja Olimpiskih igara ali i zdravstvenih uslova koje sportske ekspedicije moraju ispuniti za ulazak u Japan.

Popović je istakao da su očekivanja crnogorske sportske javnosti velika, da vjerujemo da će Crna Gora imati preko 30 sportista i sportistkinja sa ispunjenom kvalifikacionom normom, kao što je to bio slučaj na Olimpijskim igrama u Riu 2016. i Londonu 2012. godine. Najviše nade se polažu u kolektivne sportove, u crnogorsku žensku rukometnu i mušku vaterpolo reprezentaciju ali i naše individualne sportiste u karateu, tenisu, džudou, atletici, jedrenju kao i dobijanju nekoliko vajld karata za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh