Televizija će dominirati i u Pekingu

Međunarodni olimpijski komitet dao je samo nekoliko kvota za akreditovanje predstavnika vebsajtova

Televizija će dominirati i u Pekingu

Uprkos napretku i sve većem značaju novih medija, kao što je internet, u medijskom pokrivanju narednih Olimpijskih igara 2008. godine ipak će dominirati tradicionalni mediji.

Gao Čangli, zamjenik direktora zadužen za medije u Organizacionom komitetu Igara u Pekingu (BOCOG), kazao je da će među 20.000 novinara iz cijelog svijeta, koliko ih se očekuje da izvještavaju iz Pekinga tokom Igara, veoma malo biti predstavnika novih medija.

Međunarodni olimpijski komitet dao je samo nekoliko kvota za akreditovanje predstavnika vebsajtova,

Prava internet prenosa sa Igara dobila je Kineska nacionalna tekevizija, koja je u te svrhe formirala posebni sektor. Za inostranstvo, internet prava kupila je američka televizijska mreža NBC, koja, naravno, zadržava i ekskluzivno pravo televizijskog prenosa.

Gao je obavijestio novinare da će Organizacioni komitet Igara formirati privremenu novinsku agenciju koja će raditi samo tokom trajanja Olimpijskih igara u Pekingu i to sa servisom na engleskom jeziku. Njen servis biće posvećen olimpijskim sportskim objektima i događajima, u težnji da se novinarima iz inostranstva pruži što više podataka preko njihovih kompjuterskih terminala.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh