Svečanost povodom 20 godina od osnivanja Olimpijskog komiteta Makedonije (30.03. – 01.04.2012.)

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i šef misije za Olimpijske igre u Londonu Igor Vušurović, prisustvovali su u Skoplju velikoj svečanosti koju je, povodom 20 godina od osnivanja Olimpijskog komiteta Makedonije organizovao Olimpijski komitet ove zemlje. Svečanost je bila organizovana na izuzetnom nivou a skupu je prisustvovao i Predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Patrik Hiki i predstavnici evropskih olimpijskih komiteta.

Uz izuzetnu svečanost i kulturni program, Predsjednik Olimpijskog komiteta Makedonije Vasil Tupurkovski je apostrofirao izuzetne odnose i sa Crnogorskim olimpijskim komitetom.
Prije svečanosti, predsjednik Makedonije Giorge Ivanov, upriličio je prijem za prisutne predstavnike svih delegacija, na kojem je istakao izuzetno zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima Crne Gore i Makedonije.
 
Sastanak predsjednika Nacionalnih olimpijskih komiteta zemalja centralne i jugoistočne Evrope
Tokom trodnevnog boravka u glavnom gradu Makedonije, organizovan je i sastanak predsjednika Nacionalnih olimpijskih komiteta zemalja centralne i jugoistočne Evrope
Glavne teme sastanka bile su pripreme za Olimpijske igre u Londonu i Sočiju, podrška unapređenju organizacije multisportskih manifestacija, mogućnosti izrade programa za razvoj sportova kako bi što veći broj sportista izborio plasman na najveće sportske manifestacije, kao i razmjena drugih korisnih informacija i iskustava. 
Uska saradnja predstavnika 14 komiteta sa naših prostora od velikog je značaja za jačanje pozicija Olimpijskih komiteta regiona u Međunarodnom olimpijskom pokretu.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh