Svečano otvorene II Olimpijske igre mladih “Nanjing 2014”

Tradicionalnim paljenjem olimpijskog plamena, sinoć su svečano otvorene II Olimpijske igre mladih  “Nanjing 2014”, a slike sa otvaranja su obišle čitav svijet. 

Za razliku od prethodnih, ovoga puta nije bilo defilea učesnika Igara, već su Olimpijskim stadionom prošli samo sportisti koji su nosili državne zastave.

Crnogorsku zastavu nosio je džudista Arso Milić, a iz svečane lože naša nacionalna obilježja pozdravili su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

OtvaranjePredjsednik MOK-a, Tomas Bah obratio se sportistima, kojih je u Nanjingu oko 3.800 : “Dragi mladi sportisti, ovo su vaše igre. Ovo je vaš trenutak. Mladi sportisti, pridružite mi se da oborimo rekord po broju napravljenih “selfi” fotografija. Slanjem ovih fotografija šaljete poruku čitavom svijetu. Vi pokazujete svoju strast prema sportu i posvećenost fer pleju. Pokazujete da je olimpijski sport više od konkurencije. Zasniva se na dijeljenju, učenju i druženju sa sportistima širom svijeta”, dodao je predsjednik MOK-a.

Ceremonijom je prikazan dio dugačke i bogate istorije, tradicije i kulture Nandžinga i Kine i njihove znamenitosti. 

Svečanom Otvaranju Igara prisustvovali su i predsjednik Narodne Republike Kine Ksi Đinping, generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-Mun i počasni predsjednik MOK-a Žak Rog.
 

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh