XVII Mediteranske igre „Mersin 2013”

Otvorene Mediteranske igre u Mersinu

Spektakularnom svečanom ceremonijom na stadionu „Mersin“ otvorene su XVII Mediteranske igre koje će se do 30. juna održati u turskom gradu Mersinu.

Otvaranje Igara počelo je vatrometom, a nakon toga je na stadion unešena zastava Turske -zemlje domaćina i zastava Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara.

U svečanom defileu 24 države, crnogorsku zastavu nosila je rukometašica Milena Knežević koja je se rukometnom reprezentacijom osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu a nakon toga i titulu prvaka Evrope.

Učesnicima Mediteranskih igara se najprije obratio Ministar Omladine i sporta Turske Suat Kilic, koji je i predsjednik Organizacionog komiteta Mediteranskih igara u Mersinu, zatim  predsjednik Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara Amar Adadi, kao i Premijer Turske Redzep Tajip Erdogan koji je poželio dobrodošlicu u Tursku i grad Mersin i izrazio nadu da će Turska i Istanbul dobiti organizaciju Olimpijskih igara 2020. godine.

Gost na svečanom otvaranju Igara u Mersinu bio je i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog, koji je sportistima poželio da, na najbolji mogući način, predstave svoje sportske kvalitete ali i svoje zemlje.

Nakon zvaničnih obraćanja uslijedio je bogat kulturno-zabavni program, koji je završen velikim vatrometom.

Crnu Goru na Mediteranskim igrama predstavlja 37 sportista u 11 sportova.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh