Stipendijski ugovori za bokserku Gojković i karatistu Boškovića

Crnogorski olimpijski komitet uradiće sve da biseri crnogorskog sporta Bojan Bošković i Bojana Gojković postanu vrhunski sportisti i osvajaju medalje na najznačajnijim evropskim i svjetskim takmičenjima, kazao je predsjednik te asocijacije Dušan Simonović.

On je potpisao danas stipendijske ugovore sa najboljim mladim sportistima Crne Gore za prošlu godinu, karatistom Bojanom Boškovićem i bokserkom Bojanom Gojković.

„Želimo da pomognemo njihov razvoj. To nijesu velika sredstva, ali želimo da skrenemo pažnju na njih. Malu nagradu odredili smo i za njihove trenere. To je samo da znaju da cijenimo njihov rad. Ima talenata, ali treba imati strpljenja i puno rada. Entuzijazam u sportu je bitan, bez njega nema ni rezultata. Tu novac ne pomaže”, kazao je Simonović.

On je naglasio da je saradnja sa savezima dobra, ali i da može biti još bolja. „Kroz Zakon o sportu i memorandum koji smo ponudili Vladi na usvajanje osposobićemo COK da bude u punoj funkciji, koji treba da ima i zaslužuje”, rekao je Simonović.

Predsjednik COK-a je čestitao na uspjesima Boškoviću i Gojković, navodeći da od njih očekuje još bolje rezultate.

„Bojanini nastupi su fascinantni, njeno samopouzdanje, vjera i napor su nestvarni. Od Bojana očekujem i više, treba da nastavi sa još većim žarom. Njegovo vrijeme brzo dolazi i njegovi rezultati bi brzo trebali da budu vidljivi. Znam da može i da hoće, kao i da postoje prepreke, ali tu smo da ih zajedno rješavamo”, kazao je Simonović, dodajući da će stipendije biti isplaćene za cijelu 2019. godinu.

Bošković se zahvalio COK-u na podršci, navodeći da će se sve učiniti da na prvom velikom takmičenju Crnoj Gori donese medalju. „Sve je podređeno Svjetskom prvenstvu u Čileu. Radimo naporno i nadamo se najboljem”, kazao je Bošković.

Gojković očekuje da će zlatni niz sa šampionata Evrope nastaviti i sljedeće godine pred svojim navijačima. „Treniramo i pripremamo se. Sve je podređeno Evropskom prvenstvu naredne godine. Nadam se da će biti održano u Budvi i da ću pred svojom publikom osvojiti još jednu medalju”, kazala je Gojković.

Gojković je ove godine odbranila titulu juniorske prvakinje Evrope, a slavila je na turnirima u Somboru, Stokholmu, Moskvi i Rigi.

Predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić kazao je da je COK najbolji primjer kako se podržava jedan sport. „Ne samo ove godine, već i godinama unazad, bili smo prepoznati kao sport u koji treba ulagati. Ove godine imamo maksimalnu podršku. COK je isfinansirao Premijer lige, koje su nama kvalifikacione za naša dva takmičara, i to je pored stipendija koje dobijaju”, kazao je Krstajić. On je naglasio da su stipendije potvrda da Bošković i Gojković mogu da računaju na COK.

Predsjednik Bokserskog saveza, Blažo Šaranović zahvalio se COK-u što je prepoznao rezultate BK „Budva” i na podršci u kandidaturi Budve i Crne Gore za organizatora Evropskog prvenstva za mlade. „Nadam se da ćemo uspjeti da dobijemo organizaciju, to bi bio iskorak za crnogorski boks i državu Crnu Goru”, kazao je Šaranović.

Trener BK Budva čija je Gojković članica, Nikola Ružić, kazao da je Evropsko prvenstvo ogroman projekat, navodeći da u omladinskoj konkurenciji Crna Gora ima kvalitetne takmičare. „Gojković je predvodnica te generacije, u kojoj je Petar Liješević, osvajač bronzane medalje. Uz njih će biti kompletna ekipa u svim kategorijama. To će im biti vjetar u leđa da se prikažu najboljem svjetlu pred svojom publikom. Bitno je da kroz EP napreduju, da radimo na popularizaciji boksa”, kazao je Ružić. On se zahvalio COK na stipendiji i nagradi, dodajući da se, kada se imaju dva bisera sporta, mora stati iza njih, kako ne bi ostali nedorečeni.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh