Stefan Savić u posjeti našoj delegaciji

 

Stefanu Saviću, crnogorskom predstavniku u najjačoj fudbalskoj ligi na svijetu, nije bio problem da vozi tri sata od Mančestera do Londona samo da bi proveo dan u olimpijskom selu, upoznao se i družio sa našim sportistima – as Mančester sitija uživao je u ambijentu Olimpijskih igara.

– Zadovoljstvo mi je što sam tu, ugrabio sam malo slobodnog vremena da dođem, a žao mi je što nisam mogao i ranije. Tek smo se sinoć vratili iz Njemačke, prethodno smo bili u Maleziji i Kini, ali sam preko interneta pratio sve što naši sportisti rade u Londonu. Nadam se da će vaterpolisti i rukometašice napraviti još jedan korak i ući u borbu za medalju – kazao je Savić, koji je najviše vremena proveo u društvu sugrađanina Danijela Furtule.

Iza Savića je nezaboravna godina u Sitiju, bio je dio tima koji je „plavoj strani“ Mančestera donio titulu poslije 44 godine sušne godine.

U fudbalu, međutim, nema minulog rada, nove obaveze slijede, već u nedjelju je meč sa Čelsijem na otvaranju sezone, u tzv. Komjuniti šildu.

– Odmah na startu sjajna utakmica. Čelsi je pojačan u odnosu na prošlu sezonu, biće teško, ali i spektakularno u Birmingemu – rekao je Savić.

Stefana u nedjelju očekuje Čelsi, a već u ponedjeljak pripreme za meč koji će reprezentacija Crne Gore igrati sa Letonijom u Podgorici.

– S obzirom da je generalna provjera pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo bilo bi dobro da pobijedimo. Mnogo je važnije da budemo pravi na startu, protiv Poljske. Ako osvojimo tri boda na startu bili bismo u sjajnoj poziciji, jer do kraja godine dva puta igramo sa San Marinom. Poljake smo gledali na Euru, dobra su ekipa, čvrsta, ali možemo protiv njih. Nema razloga da strahujemo, dovoljno je da ih poštujemo – zaključio je Savić.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh