Srebro za Almira

CRNOGORSKI KARATISTI NASTAVLJAJU SA USPJESIMA NA 16. MEDITERANSKIM IGRAMA

Srebro za Almira

Almir Cecunjanin, naš reprezentativac u karateu, u kategoriji do 84 kg, okitio se srebrnom medaljom na Mediteranskim igrama u Peskari i na taj način upotpunio svoju, inače, bogatu kolekciju trofeja osvojenih na velikim međunarodnim takmičenjima.

U prvom kolu Cecunjanin je vodio tešku borbu sa Ibrahimom Gerijem iz Francuske, momkom koji za sobom ima impozantan skor pobjeda. Ali, iskustvo crnogorskog takmičara bilo je presudno jer je minimalnu razliku u poenima od 1:0 uspio da sačuva do kraja borbe. Odmah potom protivnik na strunjači bio mu je Hamza Enalan iz Alžira. I to je bila teška i neizvjesna borba u kojoj je Cecunjanin, ipak, za nijansu bio bolji i uspio da pobijedi sa 5:4. Ali ga je onda u trećoj borbi zaredom čekao favorizovani Italijan Stefan Moniskali. Ali, baš u toj borbi, koja je u stvari bila meč za ulazak u finale, takmičar podgoričke Budućnosti bio je i najbolji i sa 2:0 slavio pobjedu.

U odlučujućoj borbi za zlato on se sastao sa Špancem Havijerom Martinezom. Bio je to sudar dva zaista vrhunska borca, pa je u regularnom vremenu bilo 0:0. Neriješeno je bilo i poslije produžetaka, a onda su sudije glasanjem donijele odluku da pobjeda, odnosno zlatna medalja pripadne španskom takmičaru, što je propraćeno burnim negodovanjem malobrojne publike, ali i predstavnika drugih reprezentacija.

– Veoma sam zadovoljan osvajanjem srebrne medalje, jer sam na taj način potvdio uspjeh sa prošlih Mediteranskih igara – rekao je za ARENU Almir Cecunjanin. – Bio sam blizu zlatnog odličja, ali sudije su glasale kako su glasale. U svakom slučaju i srebro je veliki uspjeh, jer, ipak, treba znati da je najkvalitetniji karate skoncentrisan upravo u zemljama Mediterana, dakle Francuskoj, Italiji i Španiji. Mislim da je ova medalja i dobar signal za rukovodstvo Karate saveza Crne Gore da se reprezentativcima u ovom sportu posveti više pažnje.

Drugi naš predstavnik u ovom sportu Jasmin Hot morao je da se preseli u gledalište, već poslije prvog kola. On je poražen u meču protiv Francuza Žana Tomatina i na taj način završio učešće na Mediteranskim igrama.

 

www.arenacg.net

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh