Srđan Mrvaljević izabran za najboljeg sportistu Crne Gore u 2011. godini

Po prvi put ove godine, shodno novom Zakonu o sportu, Crnogorski olimpijski komitet je proglasio najboljeg sportistu Crne Gore za 2011.godinu. Imajući u vidu značaj ovog priznanja, Izvršni odbor COK-a je formirao žiri koji je odlučio o ovoj laskavoj tituli. U žiriju su se, pored predstavnika COK-a, našli vrhunski sportisti Crne Gore i predstavnici medijskih kuća. Ziri je, razmatrajuci prispjele prijedloge sportskih saveza donio jednoglasnu odluku o izboru dzudo reprezentativca Crne Gore Srđana Mrvaljevića, vicesampiona svijeta za najboljeg sportistu Crne Gore u 2011. godini.

Srđan Mrvaljević je, pored osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu, ostvario izvanredne rezultate na takmičenjima za Svjetski kup, gdje je u Budimpešti (Mađarska) bio pobjednik u svojoj kategoriji kao i na Svjetskom Kupu održanom u Porto la Kruzu (Venecuela) gdje je takođe pobijedio.

Ostvarenim rezultatima tokom 2011. godine osvojio je iznačajan broj bodova, čime je praktično obezbijedio učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

U konkurenciji za najboljeg sportistu Crne Gore u 2011. godini bila je predlozena i rukometna reprezentativka, Bojana Popović.

COK će tradicionalno proglasiti najbolje državne reprezentacije u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i najboljeg mladog sportistu i sportistkinju u ovoj godini, a priznanja će biti uručena :

Za najbolju mladu sportistkinju Crne Gore u 2011.g. : Danka Kovinić (tenis).

Za najboljeg mladog sportistu Crne Gore u 2011.g. : Danijel Furtula (atletika).

Za najbolju žensku reprezentativnu selekciju u 2011.g: Košarkaška reprezentacija (seniorke)

Za najbolju mušku reprezentativnu selekciju u 2011.g: Fudbalska reprezentacija (seniori)

Svečanost koju Crnogorski olimpijski komitet organizuje povodom proglašenja najboljih sportista i reprezentativnih selekcija Crne Gore u 2011. godini, biće održana u četvrtak, 29. 12. 2011. godine u 15:00 časova, u vili Gorica u Podgorici.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh