Spremni za Mediteranske igre

U organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta 13. aprila je održan sastanak sa predstavnicima crnogorskih sportskih saveza koji će imati takmičare na predstojećim Mediteranskim igrama u Peskari (26. jun – 5. jul).

Sastanak su vodili predsjednik COK-a Dušan Simonović, šef misije Miodrag Ivanović i ataše Boris Sekulić.

Crna Gora će na svom prvom nastupu na Mediteranskim igrama učestvovati u 18 sportova (vaterpolo, košarka, stoni tenis, streljaštvo, tenis, boćanje, džudo, paraolimpijski sportovi, fudbal, karate, jedriličarstvo, gimnastika, boks, atletika, rvanje, rukomet, odbojka i kajak).

Na jučerašnjem, veoma konstruktivnom sastanku, obavljen je dogovor o mnogim tehničkim stvarima koje se tiču puta, takmičenja i organizacije boravka u Peskari. Najviše je bilo riječi o kvotama za sportiste učesnike Igara, kao i o kvotama za prateće osoblje – trenere, sudije i ljekare.

U suštini, na relaciji COK – sportski savezi, svi važniji detalji o Peskari 2009. su dogovoreni, osim pojedinosti koje će biti definisane do kraja ove nedjelje.

Crnogorska delegacija će na Mediteranskim igrama brojati oko 150 članova, sa svim pratećim osobljem, među kojima je oko 110 sportista.

Naredni sastanak o ovom važnom takmičenju, koje sigurno prednjači po brojnosti crnogorskih predstavnika, biće održan polovinom maja. Kako je juče rečeno, Mediteranske igre su od velikog značaja za naš sport, kako kao prilika za odmjeravanje snaga naših sportista u društvu velikih sportskih sila, kakvih ima među zemljama Mediteranskog basena, tako i kao mogućnost za što bolje pozicioniranje naših saveza u svojim međunarodnim organizacijama.

U Peskari će se takmičiti sportisti iz 23 zemlje u 29 sportova.

 

 

LEGENDA: Sa sastanka sa predstavnicima sportskih saveza

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh