Spreman za start

BOJAN KOSIĆ JE BIO NA STAZI SA MILEROM, KOMUNICIRA SA ZVIJEZDAMA, A U SELU SU SVI JEDNAKI

Spreman za start

Sa prvim sunčanim zracima budi se crnogorski olimpijac Bojan Kosić. Zbog jutarnjeg treninga, duže vožnje do vrhova planina i staza, koje su dobro “natopljene” snijegom, a još bolje pripremljene, mladi Nikšićanin ustaje u šest sati i oko dva i po sata u društvu trenera i oca Rajka Kosića obnavlja gradivo i razmišlja o tome kako i na koji način najbolje odraditi posao 23. februara, kada je zakazana trka u veleslalomu. Četiri dana kasnije, Kosić će se oprobati u slalomu.

– Nikakvih propusta, niti zamjerki niko od takmičara, koji su smješteni u dio Sela gdje su staze, nema. Sve je ekstra, a staze su posebne i nijesu opasne. Ima i ravnog i strmog, prilagođavam se polako i čini mi se da sam ušao u pravi ritam i da sam u formi – kazao je u telefonskom razgovoru za ARENU, crnogorski olimpijac u Vankuveru. – Trening jutarnji je naporan, već poslije podne radimo na snazi, u teretani, i uključujemo još neke vježbe prilagođene zadacima.

Zvijezda koja tek treba da zauzme mjesto u svijetu bijelih velikana ne bježi od obaveza, komunikacije i druženja sa najboljima. Kaže da su svi prirodni, spontani i da se ne osjeća pritisak, a ni konkurencija, bez obzira što mnogi od njih žele i nadaju se olimpijskoj medalji. Sa nekima od njih, na stazi, bio je tik uz rame.

– Nedavno sam na stazi bio sa Bode Milerom, on je veliko ime, a svakodnevno se sretamo u Selu i pozdravljamo. Niko, s obzirom na njihovo ponašanje, a da ne zna da su Igre, ne bi primijetio da za koji dan počinje ili da je završeno neko takmičenje. Atmosfera je opuštena – priča Kosić.

Naš olimpijac je smješten u centralnom dijelu Sela. U hotelu je, a imao je i sreće, jer je najveći dio učesnika stacioniran u kućicama.

– To je nešto što se dogodilo i gdje sam ima malo sreće, mada smještaj je i ostalim objektima idealan, kao i hrana, ima svega u izobilju i nekoliko svjetskih kuhinja. Tako da, zaista, u tom dijelu, kao i ostalim stvarima, ne oskudijevam.

O tome kako i na koji način treniraju najbolji, podijelio je sa nama:

– Ništa specijalno. I najbolji rade kao i ostali, a sve je u koncentraciji, snazi i obilnom radu. Pripreme za Vankuver su još odavno završene, ovdje se ispituju staze, radi se, možda, na još nekim detaljima. Tako da u principu ništa novo nijesam vidio, ali svakako da je privilegija dijeliti stazu, prostor i Selo sa najboljim skijašima.

– Vrijeme je idealno – priča Bojan. – Temperatura je oko nule, snijeg je nedavno napadao, a na stazama ima dovoljno bijelog pokrivača. Iako je organizator vodio računa o najsitnijim detaljima, Bojan kaže, kako će dosta i od samog startnog broja zavisiti plasman u obje discipline. Jer, oni ispred njega, a biće ih puno, neminovno je da će i na neki način oštetiti stazu, što poziva na oprez.

– I od toga, od sreće sa brojem, najviše od koncentracije, zavisiće plasman. Moj zadatak je da pokušam da ostvarim rezultat koji bi zadovoljio apetite, a osjećam se zaista dobro.

Zastava u srcu Kosića

To što je Bojan Kosić nosio crnogorsku zastavu na spektakularnom otvaranju Igara i što je prisustvovao svečanoj ceremoniji podizanja zastave je za našeg mladog takmičara nešto što je ostavilo najjači utisak u Vankuveru.

– To je privilegija. Srećan sam što sam ovdje i što sam imao tu čast da prisustvujem otvaranju Igara.

Naš Olimpijac prenatrpan pozivima

Kao da je u Crnoj Gori. Kaže Bojan da je u kontaktu sa porodicom, prijateljima, rodbinom…

– Pišu mi ljudi koje znam i koje ne znam. Ima dosta Kanađana koji mi pružaju podršku i koji su uz mene. Naravno, da su najprijatnije poruke iz Crne Gore. Puno mi znači što znam da su svi uz mene. Nijesam, iskreno, očekivao da ću na ovaj način i to konkretno od ljudi, koje zaista ne poznajem, ali koji su čuli za mene, dobijati pisma i poruke podrške.

www.arenacg.net

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh