Spoj prakse i nauke

DELEGACIJA COK-A POSJETILA U BIJELOJ STUDENTE FAKULTETA ZA SPORT I FV

Spoj prakse i nauke

Studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića nalaze se na obuci iz ronjenja u Regionalnom ronilačkom centru u Bijeloj, gdje je juče dekan doc. dr Duško Bjelica, zajedno sa direktorom centra Veskom Mihajlovićem ugostio delegaciju Crnogorskog olimpijskog komiteta, koja se upoznala sa radnim danom studenata. Delegaciju, koju je predvodio predsjednik COK-a Dušan Simonović, sačinjavali su: selektor vaterpolo reprezentacije Petar Porobić, generalni sekretar VPSCG Dejan Adžić i bivši vaterpolo reprezentativac Andrija Popović. Poslije pozdravne riječi Duška Bjelice, studentima se obratio Dušan Simonović.

– Ovo divan primjer COK-a i Fakulteta iz Nikšića da se sa praksom upotpuni teorija i da se od trenera i reprezentativaca, koji su dostigli svjetski vrh sazna kako se postiže vrhunski rezultat i kako se stvaraju preduslovi za opstanak u svjetskom vrhu. Najbolje bi bilo spojiti praksu i nauku. To je potrebno i to rade drugi, i zato i ovu posjetu smatram kao dio vašeg praktičnog iskustva sa ljudima od struke i ljudima koji su ovoj zemlji na brojnim utakmicama i takmičenjima donijeli rezultat, rekao je Simonović, najavivši da će ovakih i sličnih tribina i druženja širom Crne Gore odnosno i u Herceg Novom, Nikšiću, Podgorici i drugim mjestima biti još.

Najviše pažnje juče izazvao je svojim izlaganjem selektor vaterpolo reprezentacije Petar Porobić.

– Od trenera se očekuje izuzetno znanje i uska specijalizacija. Nema toga trenera koji sve zna i drago mi je što je dekan Bjelica i Fakultet na čijem je čelu riješio da organizuje jedan ovakav praktični susret studenata sa trenerima i sportistima. Takvu jednu praktičnu nastavu sam imao priliku da doživim u Australiji i drago mi je što se dio te prakse iz iskustva velikih sportskih sila počinje primjenjivati i kod nas u Crnoj Gori, rekao je Porobić.

dan.co.me

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh