Skupština EOK-a odobrila Holandiji domaćinstvo II Evropskih Igara 2019. godine

Na današnjoj vanrednoj Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) u turskom Beleku, delegati 50 Nacionalnih olimpijskih komiteta u načelu su se jednoglasno složili da Holandija bude domaćin drugog izdanja Evropskih igara u 2019.godini, dajući mandat Izvršnom odboru EOK-a da dovrši  pregovore sa Olimpijskim komitetom Holandije.

Holandski NOK održao je prezentaciju o svom hosting konceptu u devet gradova za Evropske igre 2019., koju je članstvo EOK-a ratifkovalo, uz obavezu da se pregovori nastave dok konačan sportski, komercijalni i finansijski plan za Igre ne bude finalizovan.

Kako je izjavio predsjednik EOK-a Patrik Hiki, holanđani su dostavili vrlo interesantan prijedlog za Evropske igre 2019., koji se savršeno uklapa sa strateškim pristupom EOK-a, a prednost mu je fleksibilnost, održivost i kvalitet svjetske klase. "Presrećan sam da je članstvo EOK-a prihvatilo i ratifikovalo principe predloženog hosting koncepta za 2019. i radujem se nastavku saradnje i daljem razvoju planova sa kolegama iz Holandije."

Delegati skupštine su takođe imali priliku da se upoznaju sa najnovijim informacijama iz Azerbejdžana. Organizatori prvog izdanja Evropskih igara održali su prezentaciju o svojim pripremama, potvrđujući da je Baku potpuno spreman za  prvorazredni sportski događaj od 12. do 28.maja 2015.godine.

Skupštini su, ispred Crnogorskog olimpijskog komiteta, prisustvovali predsjednik Dušan Simonović i Zagorka Božović, referent za međunarodne odnose.

Vanredna Generalna skupština EOK-a bila je posljednji čin trodnevnog okupljanja u Beleku, čiji je domaćin bio Olimpijski komitet Turske, a koje je uključivalo sastanak Izvršnog odbora EOK-a, 36.Seminar EOK-a i Forum Olimpijske solidarnosti MOK-a.

Na spisku aktivnosti našla se rasprava o Olimpijskoj agendi 2020., zatim izvještaji predstavnika Svjetske anti-doping agencije, EOK kancelarije pri Evropskoj Uniji i organizatora predstojećih takmičenja sa olimpijskog programa: Evropskog olimpijskog festivala mladih u Tbilisiju, Gruzija 2015., Igara malih zemalja Evrope na Islandu 2015., Zimskih olimpijskih igara mladih u Lillehammeru u Norveškoj 2016., kao i detaljno upoznavanje sa procedurama za ljetnje Olimpijske igre, koje će se odžati u Rio de Ženeiru, Brazil 2016.godine.

Za domaćina 37. Seminara EOK-a naredne godine, izabrana je Taragona, Španija .

 


Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh