Skupština COK-a usvojila novi Statut

Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) jednoglasno je danas usvojila novi Statut koji je usklađen sa odredbama novog Zakona o sportu. Na sjednici je dato ovlašćenje Upravnom odboru da donese ostala akta koja proizilaze iz Zakona i Statuta, dok je Statutarno-pravna komisija zadužena da ispita i predloži sve neophodne korake koji moraju pratiti ove izmjene. Podržano je dosadašnje rukovodstvo COK-a, a izbor novih članova će se obaviti na narednoj Skupštini.

Predsjednik COK-a, Dušan Simonović se zahvalio dosadašnjim potpredsjednicima Zorici Kovačević i Andriji Popoviću, kao i dosadašnjoj članici Izvršnog odbora Vesni Medenici, na izuzetnoj saradnji i pomoći u uspješnom vođenju ove organizacije, te poželio da saradnju nastave kroz radna tijela komisije i aktivnosti za čije obavljanje ne postoji zakonska smetnja. Kazao je da je usvojeni dokument usklađen sa Zakonom o sportu, uz određenene korekcije i tehnička podešavanja.

„U nekim segmentima nastojaćemo da ga zadržimo kakav je bio, jer Statut mora biti usklađen i sa poveljom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK). Nadam se da smo našli dobru mjeru da ispunimo zahtjeve i Ministarstva sporta i MOK-a”, kazao je Simonović nakon sjednice COK-a.

Simonović je ovom prilikom apelovao da se situacija u Džudo savezu što prije riješi, kako džudisti ne bi trpjeli. On je dodao da je COK finansirao odlazak potencijalnih olimpijaca, svojih stipendista, na jedan međunarodni turnir, kako bi bili u mogućnosti da prikupe bodove za odlazak na Olimpijske igre, jer time što ne nastupaju gube rejting. Simonović je istakao da je nedopustivo i poražavajuće i to što naši džudisti ne nastupaju pod zastavom svoje zemlje, već to čine bez svoje himne i nacionalnih obilježja, zbog čega se ne ispunjava jedan od osnovnih principa u ostvarivanju javnog interesa kroz sport.

Dugogodišnji potpredsjednik COK-a, Andrija Popović saopštio je da zbog odredbi novog Zakona o sportu više ne može da obavlja tu funkciju. On je najavio da će i ubuduće biti član Skupštine COK-a, ali kao delegat Kluba crnogorskih olimpijaca.

Skupštini je prisustvovalo 40 od ukupno 54 delegata. Delegati su na početku sjednice minutom ćutanja odali poštu nedavno preminulom dugogodišnjem članu Izvršnog odbora i direktoru marketinga COK-a, Ranku Jovoviću.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 
 

Dokumenta

     

Aktuelna fotogalerija

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh