Sjednica skupštine COK-a

Danas je u Podgorici održana Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta, koja je po svom karakteru bila konstitutivna.

Naime, prije nekoliko dana u sjedištu Međunarodnog olimpijskog komiteta, u Lozani, boravila je delegacija Crnogorskog olimpijskog komiteta, na čelu sa predsjednikom Dušanom Simonovićem. U sastavu pomenute delegacije bio je i Vanja Mugoša, predsjednik Statutarne komisije COK – a. On je informisao prisutne o sugestijama koje su predstavnici MOK – a imali na Statut COK – a, kako bi on bio upodobljen pravnim aktima MOK – a i bio u skladu sa Olimpijskom poveljom. Te izmjene su unijete i Statut Crnogorskog olimpijskog komiteta je prihvaćen od strane MOK – a. Na ovaj način stvoreni su neophodni preduslovi da Izvršni odbor MOK – a donese odluku o našoj kandidaturi, odnosno napravi konačan predlog Generalnoj skupštini MOK – a, koja će se početkom jula održati u Gvatemala Sitiju, kada će COK postati dio svjetske olimpijske porodice.

Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta, nakon rasprave, ocijenila je Statut COK – a kvalitetnim i on je prihvaćen. Saglasno preuzetoj obavezi, o odlukama donijetim na današnjoj Skupštini, MOK će biti informisan u narednih nekoliko dana.

Predstavnici COK – a iskoristili su posjetu Lozani da informišu MOK o stanju i perspektivama crnogorskog sporta u cjelini. S tim u vezi dogovoreno je da se uradi presjek stanja u našem sportu kako bi se članovi MOK – a o tome što detaljnije informisali. Sa svoje strane predstavnici MOK – a su izrazili želju da što veći broj naših sportista nastupi na Olimpijskim igrama u Pekingu i u tom smislu obećali punu pomoć i podršku.

Novi susret u Lozani sa predstavnicima MOK- a zakazan je za kraj aprila, kada će u sastavu delegacije COK – a biti i delegacija koja će direktno raditi na pripremama za Peking i tada će biti izneseni konkretni predlozi za podršku od strane MOK – a.

Takođe, na današnjoj Skupštini usvojen je izvještaj o ostvarenim prihodima i rashodima COK – a u 2006 godini, a razmotrena su i neka tekuća pitanja iz djelokruga rada Skupštine Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh