Sjednica Predsjedništva COK-a

Danas je u Podgorici održana sjednica Predsjedništva Crnogorskog olimpijskog komiteta. Predsjedništvo je razmotrilo više pitanja iz obimnog dnevnog reda i nakon iscrpne rasprave donijelo niz odluka.

Predsjedništvo je raspravljalo o uredbi o Nacionalnim priznanjima i nagradama za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta. Nakon iscrpne diskusije, zaključeno je da se radi o veoma važnom dokumentu, da je prezentovani materijal dobro urađen, ali da ga u određenim segmentima treba doraditi, kako bi bio što kvalitetniji, odnosno precizniji. Komisiji COK-a zaduženoj za ovaj dokument naloženo je da unese neophodne izmjene i da gotov materijal dostavi resornom Ministarstvu, u roku od 15 dana.

U vezi sa ovim pitanjem, sa svojim zahtjevom COK-u se jedini obratio Karate savez Crne Gore, kao neolimpijski sport, pa su današnjoj sjednici prisustvovali i predstavnici ovog Saveza. Predsjedništvo je njihov zahtjev ocijenilo kao opravdan i Komisija COK-a će ga razmotriti i zatražiti sugestije od Međunarodnog olimpijskog komiteta u vezi sa ovim pitanjem.

Takođe, Predsjedništvo COK-a je jednoglasno odlučilo da se za Generalnog sekretara Crnogorskog olimpijskog komiteta imenuje Đorđije Kustudić.

Na današnjoj sjednici razgovarano je i o predstojećim pripremama za nastupe naših reprezentativaca na Univerzijadi u Bankoku i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Predsjedništvo je usvojilo finansijski plan za 2007. godinu, za čiju realizaciju su planirana sredstva u iznosu od 520.000 eura, a razmotreno je i niz tekućih pitanja.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh