Sjednica predsjedništva COK-a

Juče je u Podgorici održana sjednica Predsjedništva Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Na sjednici je razmotren niz pitanja iz dosadašnjeg rada Crnogorskog olimpijskog komiteta, kao i plan budućih aktivnosti.

Svjesno činjenice da se samo na temelju kvalitetne organizacije rada, dobrog iskustva, naučnih dostugnuća i neophodnih finansijskih sredstava mogu bitnije unaprijediti kvalitet i rezultati crnogorskih sportista, Predsjedništvo Crnogorskog olimpijskog komiteta čini napore da se na sistematski i planski način, kroz sopstvene aktivnosti osigura dio sredstava neophodnih za realizaciju svojih ambicioznih programa.

Predsjedništvo Crnogorskog olimpijskog komiteta se upoznalo sa radnim materijalom novog Zakona o sportu i očekuje da će Vlada Republike Crne Gore Nacrt ovog Zakona usvojiti u najskorijem roku. Usvajanje ovog Zakona, odnosno njegova buduća implementacija je od izuzetnog značaja za sveukupni razvoj sporta u Crnoj Gori, i očekuje se puna saradnja i kooperativnost svih subjekata u njegovom donošenju i sprovođenju. U konačnom oblikovanju ovog Zakona Crnogorski olimpijski komitet daće svoj puni doprinos preko svog predstavnika u radnoj grupi.

Bilo je riječi i o novom Zakonu o igrama na sreću od kojeg se očekuju i pozitivni finansijski efekti koji će, barem djelimično, rijesiti finansiranje crnogorskog sporta, kako je to urađeno i u zemljama u okruzenju. Ovo je, takođe, veoma značajan Zakon, koji moze imati dalekosezan značaj za budući tretman i polozaj sporta u Crnoj Gori.

Predsjedništvo je konstatovalo da se crnogorski sport u cjelini, kako savezi tako i klubovi nalaze u veoma teskoj finansijskoj situaciji.

Na sjednici Predsjedništva prezentiran je predlog Internet prezentacije Crnogorskog olimpijskog komiteta, a takođe je donesena odluka da se pristupi izradi novog logotipa Crnogorskog olimpijskog komiteta. Usvojen je i sopstveni marketing plan, kojim je predviđeno formiranje Olimpijskog pula, a bilo je riječi i o predstojećem proglasenju najboljih mladih sportista i ekipa iz Crne Gore.

Razmatrajući brojne zahtjeve novih saveza za prijem u članstvo, Predsjedništvo je konstatovalo da će se u narednom periodu olimpijska porodica u Crnoj Gori uvećavati, ali da to takođe govori i o pozitivnom odnosu, odnosno povjerenju prema Crnogorskom olimpijskom komitetu i njegovom radu.

Predsjedništvo je jos jednom konstatovalo brojne probleme koji se tiču obezbjeđenja kvalitetnog prostora za rad, koji trenutno nije adekvatan i apostrofiralo jos jednom značaj vaznosti pretvaranje sadasnjeg Doma vojske u Dom sportova, čime bi se ovaj problem rijesio dugoročno i na kvalitetan način.

Razmatrajući dosadasnje aktivnosti, Predsjedništvo je konstatovalo da su, pored ostalog, ostvareni brojni direktni kontakti sa stranim sportskim organizacijama, a sve sa ciljem dodatne afirmacije Crnogorskog olimpijskog komiteta i sporta uopste.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh